Cruisereiziger
Contract

MSC bevestigt bestelling van 4 luxe cruiseschepen bij Fincantieri

MSC bevestigt de bouw van 4 luxe cruiseschepen bij de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. Het kwartet schepen krijgt een brutotonnage van ongeveer 64.000 en zullen over de nieuwste beschikbare maritieme en ‘groene’ technologieën beschikken. Elk schip wordt uitgerust met 481 suites. Volgens de Italiaanse rederij krijgen ze een zeer innovatief ontwerp en baanbrekende faciliteiten ten behoeve van de comfort en ontspanning van de gasten.

‘Met deze bestelling betreedt MSC een nieuw segment dat wereldwijd een aanzienlijk potentieel heeft. Hoewel we al op de premium-markt actief zijn met de MSC Yacht Club bij MSC Cruises, zal ons nieuwe, echte luxe merk dit aparte en snelgroeiende segment bedienen met superjachten’ aldus Pierfrancesco Vago, Executive Chairman of MSC Cruises.

De aankondiging volgt op de ondertekening van de memorandum van overeenstemming tussen beide partijen in oktober 2018. De contracten, onder voorbehoud van financiering, hebben een totale waarde van meer dan 2 miljard euro.

De eerste van de vier luxe cruiseschepen zal in het voorjaar van 2023 worden opgeleverd. Daarna zal er elk jaar een schip volgen tot en met 2026. Het nieuwe merk zal net als MSC Cruises vallen onder moedermaatschappij MSC Group.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)