MSC bevestigt bestelling van 4 luxe cruiseschepen bij Fincantieri

MSC heeft donderdag de bestelling bevestigd van de bouw van vier luxe cruiseschepen bij de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. Het kwartet schepen krijgt een brutotonnage van ongeveer 64.000 en zullen over de nieuwste beschikbare maritieme en ‘groene’ technologieën beschikken. Elk schip wordt uitgerust met 481 suites. Volgens de Italiaanse rederij krijgen ze een zeer innovatief ontwerp en baanbrekende faciliteiten ten behoeve van de comfort en ontspanning van de gasten.

‘Met deze bestelling betreedt MSC een nieuw segment dat wereldwijd een aanzienlijk potentieel heeft. Hoewel we al op de premium-markt actief zijn met de MSC Yacht Club bij MSC Cruises, zal ons nieuwe, echte luxe merk dit aparte en snelgroeiende segment bedienen met superjachten’ aldus Pierfrancesco Vago, Executive Chairman of MSC Cruises.

De aankondiging volgt op de ondertekening van de memorandum van overeenstemming tussen beide partijen in oktober 2018. De contracten, onder voorbehoud van financiering, hebben een totale waarde van meer dan 2 miljard euro.

De eerste van de vier luxe cruiseschepen zal in het voorjaar van 2023 worden opgeleverd. Daarna zal er elk jaar een schip volgen tot en met 2026. Het nieuwe merk zal net als MSC Cruises vallen onder moedermaatschappij MSC Group.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.