Cruisereiziger
Cruisemaatschappij

MSC Group onthult nieuw luxe cruisemerk: Explora Journeys

De MSC Group heeft haar nieuwe all-inclusive luxe cruisemerk genaamd Explora Journeys onthuld. Het zal in 2023 haar debuut maken met een eerste nieuwbouwschip. Het schip, dat gebouwd wordt door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri, krijgt de naam Explora I. Ze wordt gevolgd door zusterschepen in 2024, 2025 en 2026. Op de scheepswerf in het Italiaanse Monfalcone werd donderdag het eerste stuk staal gesneden van de Explora I.

Alle schepen van Explora Journeys zullen 461 suites met uitzicht op zee hebben, beginnend vanaf 35 vierkante meters. De 14 dekken beschikken over meer dan 2500 vierkante meter aan buitenruimte met o.a. 64 privécabanas en drie buitenzwembaden. Een vierde zwembad zal een uitschuifbaar glazen dak hebben om bij elk weer te kunnen zwemmen.

Volgens het nieuwe cruisemerk zal de verhouding tussen gasten en bemanning 1,25 op 1 zijn. De schepen zullen flexibele eettijden hebben in 9 restaurants die menu’s aanbieden met lokaal geproduceerde, duurzame ingrediënten. De schepen zullen ook verschillende binnen- en buitenbars en lounges bevatten. De binnen- en buitenspa en fitnessruimte beschikken over behandelkamers, ultramoderne fitnessapparatuur, groepslessen en mogelijkheden tot personal training. Wellness-ervaringen zullen op elke bestemming beschikbaar zijn.

“Explora Journeys is ontworpen voor gasten die langer willen blijven, later willen vertrekken en intenser willen reizen”, zegt Michael Ungerer, CEO van Explora Journeys. “Klantgerichtheid staat centraal in alles wat we doen. We hebben onderzoek laten doen, focusgroepen georganiseerd en rondetafelgesprekken gehouden met wereldwijde specialisten in luxe om het perfecte schip voor onze gasten te ontwerpen. Explora Journeys zal de reisindustrie een nieuw perspectief bieden en de klassieke cruise-ervaring opnieuw uitvinden voor de volgende generatie luxe reizigers.”

Explora Journeys geeft aan dat het schepen bouwt voor de toekomst, gebruikmakend van de nieuwste milieuondersteunende technologieën.  Ze worden zo ontwikkeld dat ze snel aan te passen zijn aan alternatieve energieoplossingen zodra deze beschikbaar komen. Het ontwerp omvat batterijopslag voor toekomstige hybride stroomopwekking, evenals de nieuwste selectieve katalytische reductietechnologie die de uitstoot van stikstofoxide met 90 procent zal helpen verminderen. De stroomcapaciteit van schip naar wal zal de uitstoot op de ligplaats verminderen. Alle vier de schepen zullen gecertificeerd worden voor minder onderwatergeluid. Kunststoffen voor eenmalig gebruik worden niet aan boord van het schip gebruikt en worden ook niet aangeboden tijdens excursies aan wal.
“De MSC-familie kent de zee als geen ander, en met die kennis komen passie, liefde en vooral een diep respect”, zegt Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de cruisebusiness en de bredere passagiersdivisie van MSC Group. “Onze schepen zullen state-of-the-art technologie gebruiken om ervoor te zorgen dat we de beweging naar een duurzamere toekomst leiden. Samen met onze partners ontwikkelen we momenteel baanbrekende technologieën die de status-quo zullen verhogen, niet alleen voor deze generatie, maar ook daarbuiten.”

De all-inclusive cruises beginnen vanaf 7 nachten en bevatten “niet-conventionele aankomst- en vertrektijden gecombineerd met overnachtingen” om “exclusieve toegang tot once-in-a-lifetime ervaringen” mogelijk te maken. De schepen zullen de wereld rondreizen, met inaugurele reizen die havens bezoeken zoals Saint Tropez, Frankrijk, en Reykjavik, IJsland, maar ook minder bekende bestemmingen zoals Kastellorizo, een Grieks eiland; Bozcaada, een Turks eiland; en de Lofoten-eilanden, in de Noorse Zee boven de poolcirkel.

De inaugurele cruises van 2023 gaan in het najaar van 2021 in de verkoop.

Captain Cruise TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger