Costa Cruises en Meyer Turku vieren tewaterlating Costa Smeralda

Op de scheepswerf van Meyer Turku in het Finse Turku is vrijdag het nieuwste cruiseschip van Costa Cruises, Costa Smeralda, te water gelaten. Het was de eerste keer dat het nieuwe vlaggenschip van de Italiaanse cruisemaatschappij in aanraking kwam met zeewater. Dit werd gevierd tijdens een ceremonie waarbij het senior management van zowel Costa Cruises als Meyer Turku aanwezig waren. Volgens maritieme traditie werden de sluizen van het dok waar de bouw van het schip de afgelopen maanden plaatsvond geopend.

De Costa Smeralda (180.000 brutoton) zal, na voltooiing van het interieur, in oktober van dit jaar in gebruik worden genomen. Het wordt het eerste Costa-schip dat volledig wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG), ’s werelds schoonste fossiele brandstof. ‘Costa Smeralda vertegenwoordigt een belangrijke innovatie voor de internationale markt. Het is een belangrijke staop in de richting van nieuwe normen voor de hele sector, met LNG als doorbraak in brandstoftechnologie’, aldus Costa president Neil Palomba.

Het interieur van de Costa Smeralda (2.600 hutten) is een eerbetoon aan het beste van Italië. De naam van het schip, Smeralda, weerspiegelt één van de mooiste toeristische kusten in Sardinië. Daarnaast nemen de deknamen en openbare ruimtes de cruisereizigers mee op een reis door Italië. Het schip krijgt verder 11 restaurants, 19 bars, een spa met 16 behandelkamers, een waterpark met glijbanen, vier zwembaden, een gedeelte speciaal voor kinderen en een heus Costa Design Museum (The CoDe).

Wil jij cruisen met de nieuwe Costa Smeralda? Vraag een offerte aan bij:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.