Unieke Virtual Reality presentaties bij cruisereisbureau Cruise Vertrekpunt

Bij cruisereisbureau Cruise Vertrekpunt in Rotterdam is eigenaar Kees Kooijmans gestart met unieke Virtual Reality presentaties. Klanten van het reisbureau ervaren met een digitale bril de levensechte wereld van een cruiseschip. Kees zegt hierover: “De naam Virtual Reality vind ik zelfs verwarrend. Bij ons ervaar je echt de wereld van het cruiseschip met onze 360 graden video’s. Ik zou de term VR een nieuwe betekenis willen geven. Dus geen Virtual Reality maar Vakantie Realiteit!”

In 2017 maakte Kooijmans kennis met de virtuele wereld, toen hij in één van de virtual reality centra in Nederland een virtueel balspel speelde. Hij zag de potentie ervan in voor de reiswereld en startte met het maken van de eerste 360 graden foto’s in september 2018. Afgelopen maanden ging het Cruise Vertrekpunt live met de eerste  360 graden presentaties met een VR bril over Zakynthos, Rhodos, Kaapverdië, Jamaica en cruiseschip Mein Schiff 4.

Wat is een VR-bril?

De VR bril is een uit de kluiten gewassen bril die je op je hoofd zet. Op afstand worden video’s gestart en dan bevind je je in een nieuwe wereld. Je kunt vooruitkijken, naar boven, naar rechts/links en ook naar achter. Bij elke interactie beweegt het beeld met je mee en zo kan je bijvoorbeeld het atrium van de AIDAmar bijna echt ontdekken, al dan niet met live-geluid of uitleg. Zo zie je de hutten, theater en restaurants.

De eerste presentaties zijn een succes, zegt Kees. “Klanten zijn dolenthousiast en ze vinden het geweldig om ‘levensecht’ rond te wandelen in de virtuele wereld.” De presentaties worden gehouden in de eigen zaal bij het reisbureau dat op vliegveld Rotterdam-The Hague ligt. Met een grasmatje op de grond en de atmosfeer van de Rotterdamse Kuip waan je je op de middenstip.

Voor de presentatie op 30 maart kan je je aanmelden via telefoonnummer 010-2450955. Er is plek voor 20 personen!

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “Unieke Virtual Reality presentaties bij cruisereisbureau Cruise Vertrekpunt

 • 23 maart 2019 om 20:41
  Permalink

  Beste Miriam,
  Mijn man en ik waarderen deze nieuwsbrief.
  Leuk om te lezen over de Unieke Virtual Reality presentaties bij cruisereisbureau “Cruise Vertrekpunt”.
  Vandaag 23 maart hebben wij het óók mogen beleven!!!
  Het was werkelijk een unieke belevenis om via deze bril verschillende schepen te kunnen bekijken.
  De gastvrije en geweldige presentatie van het reisbureau “Cruise Vertrekpunt” is lovend!!!
  Wij kijken alweer uit om wederom een cruise bij hen te boeken.
  Onze dank van Bertus & Jopie Kalkema.

 • 23 maart 2019 om 21:16
  Permalink

  Hallo Bertus en Jopie,

  Wat goed om te lezen dat jullie het ook zo mooi vonden. Veel plezier met het uitzoeken van jullie volgende cruise!

  hartelijke groet Miriam

Reacties zijn gesloten.