Cruisereiziger
Ongeval

Aanvaring riviercruiseschip Edelweiss op de Waal

Vannacht rond 03:40 uur is riviercruiseschip Edelweiss in botsing gekomen met een binnenvaartschip met auto’s op de Waal bij Nijmegen. De Edelweiss werd aan de voorkant geraakt en direct daarna brak er een brand uit. Alle passagiers werden geëvacueerd door middel van een blusboot en een schip van Rijkswaterstaat, aldus de veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

De Edelweiss is daarna tegen een pijler van de spoorbrug gebotst, van het spoor tussen Arnhem en Nijmegen. Het schip heeft een behoorlijk gat in de romp opgelopen.

Het riviercruiseschip****+ uit 2013 heeft plek voor 180 passagiers en 40 bemanningsleden. Momenteel voer het schip echter met 160 passagiers. Alle passagiers zijn van boord gehaald. De bemanning is wel op het schip gebleven. De Edelweiss van rederij Scylla vaart momenteel voor reisorganisator Thurgau Travel 9-daagse routes uit het Zwitserse Basel, waarbij onder andere Straatsburg, Keulen, Dordrecht, Rotterdam en Amsterdam bezocht worden. Het luxe riviercruiseschip heeft o.a. een zwembad op het zonnendek.

Rederij Scylla liet in de ochtend een ander schip komen, zodat de passagiers op dat schip hun reis kunnen vervolgen. Volgens Omroep Gelderland zijn de passagiers opgevangen in het gemeentehuis van Nijmegen. Het gehavende schip zal naar de Nijmeegse haven worden gesleept.

Een video van de evacuatie kan je hier bekijken.

Hieronder een impressie van het interieur van het schip in goede staat:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)