Nieuw Statendam annuleert Half Moon Cay door technische problemen

Het nieuwe cruiseschip van Holland America Line, Nieuw Statendam, had zaterdag tijdens haar 8-daagse cruise naar de Caribbean te kampen met technische problemen aan de diesel generatoren. Het had geen enkele impact op de veiligheid van de passagiers en bemanningsleden aan boord, maar zorgde er wel voor dat het tweede schip in de Pinnacle klasse niet op volle snelheid kon varen. De kapitein moest daardoor noodgedwongen het besluit nemen om de geplande stop op het privé-eiland Half Moon Cay op de Bahama’s te annuleren. Het kon daardoor zondag op twee motoren op tijd arriveren in haar thuishaven Fort Lauderdale.

Passagiers die een excursie hadden geboekt op Half Moon Cay via Holland America Line krijgen deze vergoed. Elke gast krijgt ook een vergoeding voor het deel van de belastingen, heffingen en havengelden van Half Moon Cay dat terug wordt ontvangen. Daarnaast ontvingen ze 50 dollar boordtegoed als compensatie.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.