Costa Cruises keert terug in de haven van Genua

Costa Cruises gaat vanaf deze week weer regulier Genua aandoen. De Costa Fortuna keerde dinsdag weer terug in de Italiaanse havenstad. Het 3.470 passagiers tellende cruiseschip komt tot 8 november elke vrijdag in Genua tijdens haar wekelijkse cruises in het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee. In totaal staan er in 2019 40 stops van Costa-schepen gepland, waaronder de Costa Fortuna (34) en 3 andere schepen in de lente en de herfst. Dit is goed voor 170.000 passagiers. De Costa Fortuna wordt volgend jaar vervangen door de Costa Pacifica (3.780 passagiers), dat van 23 maart tot 13 november 2020 elke vrijdag Genua bezoekt. Er staan 40 aanlopen op het programma.

Zowel de Costa Fortuna als de Costa Pacifica zijn geen onbekende schepen voor Genua. Beide werden gebouwd op de Sestri Ponente scheepswerf van Fincantieri en debuteerden in Genua. ‘We zijn blij en trots dat we na al die jaren de terugkeer van een Costa-schip kunnen vieren die nu regulier Genua aan gaat doen. Deze terugkeer staat voor onze aanwezigheid in de stad, waarvandaan we via ons hoofdkantoor meer dan 70 jaar hebben geopereerd, en een begin voor de toekomst’, aldus de president van Costa Cruises, Neil Palomba.

Costa Cruises heeft plannen om in Genua een nieuwe cruiseterminal te laten bouwen speciaal voor haar cruiseschepen. De Italiaanse cruisemaatschappij is hiervoor in gesprek met de lokale autoriteiten. Palomba: ‘De nieuwe terminal in Genua komt in aanvulling op de Palacrociere terminal in Savona, onze belangrijkste thuishaven waar we veel in investeren, en La Spezia, waar we samen met andere rederijen een voorcontract hebben om cruisediensten aan te bieden en om een nieuwe terminal te bouwen’.

Wil je ook dit jaar met de Costa Fortuna vanuit Genua cruisen? Kijk hier welke cruises er zijn:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)