Holland America Line goed voor Nederlandse economie

Met vier verschillende schepen die Nederland deze zomer als thuishaven hebben, onderstreept Holland America Line haar sterke band met Nederland. Ook op de schepen is die band zichtbaar. Zo is een deel van de bemanning Nederlands, wordt er onder Nederlandse vlag gevaren en ook de inkoop van proviand vindt deels plaats in Nederland. In totaal heeft de premium cruisemaatschappij in 2018 voor een bedrag van 110 miljoen euro bijgedragen aan de Nederlandse economie.

Cijfers en feiten

  • Totale economische impact van €110 miljoen voor 2018
  • €69,3 miljoen directe bestedingen in Nederland
  • €3,4 miljoen geschatte bestedingen door gasten en bemanning in Nederland
  • Bijna 70 werknemers op kantoor in Rotterdam
  • Partnerships met 188 lokale partijen zoals hotels, touringcar bedrijven, touroperators, havenwinkels etc.
  • Een totaal van 36 bezoeken aan Nederlandse havens in 2018.
  • Meer dan 63.000 passagiers in 2018, in 2019 naar verwachting meer dan 68.500 passagiers.

Sterke banden

“Sinds de oprichting in 1873 hebben we sterke banden met Nederland. We zijn een werkgever voor vele Nederlandse officieren en daarnaast verwelkomen we duizenden Nederlandse gasten aan boord van onze schepen”, aldus Orlando Ashford, President Holland America Line. “Ons nieuwste schip Nieuw Statendam heeft Amsterdam als thuishaven voor de zomer van 2019. Dit geeft wel aan hoe belangrijk Nederland is voor ons bedrijf.”

Met vier schepen die Nederlandse havens als thuisbasis hebben, zorgde Holland America Line in 2018 voor 63.000 cruisegasten naar Nederland. In 2019 zullen vijf schepen 68.500 cruisegasten naar Amsterdam en Rotterdam brengen, een stijging van acht procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Economische impact

Een deel van de economische impact van Holland America Line komt voort uit de bestedingen door gasten en bemanning in lokale winkels, restaurants, hotels, musea, bezienswaardigheden en aan taxivervoer. Voor 2018 een totaalbedrag van €3,4 miljoen. Andere uitgaves betreffen scheepsonderhoud, havengelden en havenbelastingen.

Holland America Line voorziet ieder schip op een ‘turnaround’ dag van proviand. Het gaat hierbij om het aan boord brengen van voorraad en voedsel voor de duur van de eerstvolgende cruise. Voor een 7-daagse reis van Nieuw Statendam worden meer dan 31.590 eieren, 5.236 liter melk, 5.515 kilo vlees, 3.550 kilo gevogelte, 3.038 kilo vis, 720 kilo boter, 2.250 kilo bloem en meer dan 68.000 kilo aan versproducten ingescheept. Deze goederen komen allemaal van lokale boerderijen, kwekers en leveranciers.

Meer informatie via www.HollandAmerica.com

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)