Royal Caribbean sluit tijdelijk SkyPad voor onderzoek

Royal Caribbean International heeft via Twitter laten weten dat de SkyPad tijdelijk niet beschikbaar is op de Mariner of the Seas en Independence of the Seas. De Amerikaanse cruisemaatschappij voert momenteel onderzoek uit naar de activiteit in relatie tot de veiligheid. Het is nog niet bekend hoe lang de SkyPad gesloten blijft.

De Sky Pad is een oranje bal met daarin 4 trampolines. Je wordt vastgemaakt in een tuigje met bungee elastieken, waardoor je zonder veel moeite kan springen, en krijgt een virtual reality headseat op. Je kan kiezen uit 3 virtual reality ervaringen, een candy crush-achtige spel, een pop video en een gevecht met buitenaardse wezens. Elke optie duurt 2,5 minuut. Je moet minimaal 7 jaar oud zijn om met een VR-set te mogen springen.

Het tijdelijk sluiten van de Sky Pad volgt op een rechtszaak die recent is aangespannen tegen de rederij, nadat een gast zichzelf verwondde op de Sky Pad.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!