Royal Caribbean traint personeel in Nederlands maritiem simulatiecentrum

Royal Caribbean is een samenwerking aangegaan met het Rotterdamse bedrijf Simwave voor trainingen voor haar officieren. Op vrijdag 29 maart opende Tracy Murrell, Vice President Maritime Safety van Royal Caribbean Cruises Ltd., het nieuwe Maritime Training Centre van Simwave in Rotterdam. Royal Caribbean Cruises Ltd. leidt nu haar technische en navigatie teams op in het trainings- en simulatiecentrum van Simwave.

Royal Caribbean Cruises Ltd. (RCCL) heeft de afgelopen maanden haar nieuwe maritieme opleidingscentrum in het Simwave-complex in Rotterdam ontwikkeld. De rederij heeft toegang tot de nieuwste technologie in maritieme simulators, waardoor ze kunnen trainen met hun eigen procedures, hun eigen schepen en hun eigen instructeurs. De aangesloten simulators maken het voor de navigatieploeg op de brug mogelijk om op hetzelfde gesimuleerde schip te trainen als de technische bemanning in de machinekamer.

“We zijn bijzonder trots dat Royal Caribbean Cruises Simwave als trainingscentrum heeft gekozen”, zegt Marcel Kind, Managing Director van Simwave. “Als gevolg van deze samenwerking biedt Simwave, als een onafhankelijke speler op de markt, op maat gemaakte trainingscursussen en simulaties en maken we cross-industry learning mogelijk.”

Simwave is een opleidingscentrum van 5000 m2 in Rotterdam en biedt via 59 verschillende simulators trainingen aan voor de brug, machinekamer en vrachtafhandeling.

Ook andere rederijen kiezen maar al te graag voor Nederlandse faciliteiten. Zo laat Carnival Corporation haar trainingen sinds 2016 uitvoeren in het Arison Maritime Center in Almere.

Bron: Persbericht Simwave

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)