Le Bougainville overgedragen aan Ponant

Op de Vard scheepswerf van Fincantieri in Noorwegen heeft de officiële overdracht plaatsgevonden van het expeditieschip Le Bougainville aan Ponant. Het is na Le Laperouse (juni 2018) en Le Champlain (oktober 2018) het derde schip van de Franse cruisemaatschappij in de Ponant Explorer klasse. Het 184-passagiers tellende schip is inmiddels onderweg van Søvik (Noorwegen) naar Malaga (Spanje) voor de start van haar maiden voayge. De doop staat gepland op 4 juni.

Het ultraluxe schip, dat een Ice Class 1c certificaat heeft, voldoet aan het internationale CLEANSHIP label met diverse milieuvriendelijke onderdelen, waaronder een dynamische positioneringssysteem waarmee kan worden voorkomen dat bij het van anker gaan er schade ontstaat aan de zeebodem, elektronische aandrijving, 3D sonar, dieselmotoren die draaien op minder vervuilende dieselolie voor de scheepvaart, aan boord afvalwater en rioolwaterzuiveringsinstallaties en energiezuinige lampen.

Le Bougainville brengt haar inaugurele seizoen door in de Middellandse Zee. Cruises zijn beschikbaar vanaf €3490 (8 dagen). Deze zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravelstore

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!