Cruisereiziger
RiviercruisenScheepsbezoek

Riviercruiseschip Allegro in het nieuw bij Stip

In het weekend van 5-7 april liet de Allegro***+ zich in volle glorie zien tijdens de open dagen door heel Nederland. Afgelopen maanden is het schip geheel verbouwd voor haar 134 gasten. Cruisereiziger Miriam was even aan boord in Rotterdam, net voordat het schip dit seizoen haar allereerste cruise zou maken voor Stip Reizen.

De Allegro is in deskundige handen van de Friese kapitein Peter Tichelaar en zijn vrouw. Zij hebben de verbouwing in Enkhuizen geleid. Peter is al jarenlang kapitein en trotse eigenaar van het schip. Dit seizoen varen zij voor het 5e jaar exclusief voor Stip Reizen. “De Allegro is ooit gebouwd als Frans cruiseschip Liberté en daarna heeft ze gevaren onder de naam Abel Tasman”, aldus kapitein Peter. “Door deze verbouwing zie je niets meer terug van de laatste stukjes Franse geschiedenis.” Door de 24 bemanningsleden, Nederlands en internationaal, worden de gasten in dit seizoen weer hartelijk verwelkomd.

Receptie en Zonnedek

De receptie heeft een modern nieuw uiterlijk gekregen en bevindt zich direct bij de ingang van het schip, op het bovendek. Dit is overigens de middelste van de drie. Daarboven zit het Zonnedek en eronder het Benedendek.  Fijn is dat alle drie de dekken bereikbaar zijn door een lift. Het zonnedek heeft mooie stoelen en ligbedden. Op de foto’s zie je ook de fietsen staan die je per dag kunt huren om er in een haven op uit te trekken.

 

Lounge & restaurant

Op het bovendek bevinden zich de hoofdfaciliteiten zoals het restaurant en de lounge. Het restaurant bevindt zich redelijk aan de achterkant van het schip, terwijl de lounge zich aan de voorkant bevindt met mooie uitzichten en grote glaspartijen. In het restaurant wordt het ontbijt in buffetvorm gepresenteerd en de lunch gedeeltelijk aan tafel en ook in buffetvorm. Het diner wordt aan tafel geserveerd.  De lounge heeft geheel nieuw meubilair gekregen en is de plek om bij elkaar te komen voor gezellige uurtjes met live-muziek.

Hutten

De hutten zijn over twee dekken verdeeld, allen met een behoorlijk groot raam. Elke hut (op een paar voordeel-hutten na) heeft een nieuwe kast, legplanken en soms een nieuw bureautje in dezelfde kleur gekregen. De badkamers zijn gelijk.

Voordeelhut (benedendek)

Allegro voordeelhut

Gerenoveerde hut op Benedendek

Gerenoveerde hut op Bovendek

Routes

Dit seizoen vaart de Allegro dwars door heel Nederland en een aantal maal door Duitsland. “Ik vind zelf de route rondom het IJsselmeer fantastisch en dan vooral Texel!” zegt kapitein Peter. Met zijn Friese achtergrond is het varen in Friesland altijd weer mooi. Toch trekt ook de Duitse Moezel met haar landschap: “Vooral Bernkastel is een aanrader!”

Tip! 

Eind juni en begin juli vertrekt de Allegro voor 2 minicruises vanuit Rotterdam. Deze reizen duren 4 dagen en je gaat naar onder andere Dordrecht, Gorinchem, Wijk bij Duurstede en Schoonhoven of naar Dordrecht, Kinderdijk, Schoonhoven en Gouda. Hier vind je meer informatie.

Cruises op dit schip zijn exclusief verkrijgbaar bij:

Stip

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger