Wereldwijde stijging van 7% in cruisepassagiers

In 2018 hebben wereldwijd 28,5 miljoen mensen een cruise gemaakt. Dat is een stijging van bijna 7% ten opzichte van 2017. De cruisesector vertegenwoordigt daarmee 2% van de totale reisindustrie. Dat blijkt uit cijfers die de CLIA, de internationale branche-organisatie van cruiserederijen, bekend heeft gemaakt.

De helft van alle cruisereizigers is afkomstig uit Noord-Amerika (14,2 miljoen), op afstand gevolgd door Europa (7,2 miljoen), Azië-Pacific (5,7 miljoen), Zuid-Amerika (930.000) en overig (476.000). Alle genoemde regio’s zien een stijging in passagiers, waaronder dus ook Europa met 3,3%.

De gemiddelde cruisereiziger is 47 jaar oud en maakt cruises van gemiddeld 7 dagen. Cruises in de Middellandse Zee blijven populair met meer dan 4 miljoen passagiers (+8% t.o.v. 2017), net als cruisereizen naar de Caribbean met 11,3 miljoen passagiers (+6% t.o.v. 2017) en Alaska met 1 miljoen cruisers (+13%

Volgende week maakt CLIA de Nederlandse cruisecijfers bekend.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.