Holland America Line’s Amsterdam legt tijdens Wereldcruise op 26 april aan in Amsterdam

Op 22 januari 2019 vertrok de Amsterdam vanuit Fort Lauderdale in Florida op haar jaarlijkse Wereldcruise van maar liefst 113 dagen. Na onder andere Zuid-Amerika, Nieuw Zeeland, Australië en India verkend te hebben, legt het schip op 26 april, de dag voor Koningsdag, aan in de haven van naamgever Amsterdam.

In 1958 voerde Holland America Line haar eerste ‘Grand World Voyage’ uit. De s.s. Statendam IV voer toen in 110 dagen van New York City de hele wereld over. Het cruiseschip bezocht onder andere Bali, Zanzibar, Colombo, Lissabon en Dakar. In 2019 is het de 55e Wereldcruise die Holland America Line uitvoert. Deze reis ging al naar 45 havens in Zuid-Amerika, Paaseiland, Pitcairneilanden en eilanden in de Stille Zuidzee, Nieuw-Zeeland, Australië en Azië met stops in Indonesië, Singapore, Sri Lanka en India. Vervolgens voer het schip verder naar Oman en Jordanië, om via het Suezkanaal in Europa aan te komen. De Amsterdam zet nog koers naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland, voordat het naar Fort Lauderdale terugkeert. De Amsterdam (1.380 passagiers) bezoekt tijdens haar Wereldcruise diverse UNESCO werelderfgoederen, organiseert thema-avonden en brengt lokaal entertainment aan boord.

Amsterdam in Amsterdam
De middelgrote, elegante Amsterdam is in het jaar 2000 in de vaart genomen. Op 29 mei 2001 bezocht het schip voor de eerste en tot nu toe enige keer de haven van Amsterdam, om vanuit daar het cruiseseizoen naar de Baltische Staten te beginnen. Op 26 april 2019, de dag voor Koningsdag, legt het schip na achttien jaar opnieuw hier aan. Tijdens de exclusieve avond in Amsterdam hebben de passagiers de mogelijkheid het Rijksmuseum te bezoeken. De twee bedrijven met een trotse Nederlandse geschiedenis zijn in 2016 een samenwerking aangegaan. De Wereldcruise passagiers betreden op vrijdagavond na sluitingstijd het Rijksmuseum en genieten daar van privé-rondleidingen.

Passagiers aan boord van de Wereldcruise hebben tientallen verschillende nationaliteiten en zijn vaak gasten die zoveel mogelijk havens in de wereld willen zien. Daarom wordt per Wereldcruise bekeken welke nog niet bezochte havens aan de route toegevoegd kunnen worden.

Wereldcruise in 2020
De Wereldcruise in 2020 duurt 128 dagen en vertrekt op 4 januari 2020. In de route van deze Grand World Voyage is eveneens het schitterende Antarctica opgenomen. Daarnaast cruiset de Amsterdam naar Afrika in plaats van naar Europa.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Holland America Line’s Amsterdam legt tijdens Wereldcruise op 26 april aan in Amsterdam

 • 25 april 2019 om 11:26
  Permalink

  West naar Oost…
  Amsterdam is anno 2019 zo´n beetje het sluitstuk van een Wereldcruise, het zou leuk en voor Nederlanders ook praktisch zijn als de Holland Amerika Line nu eens een Wereldcruise in Oostelijke richting ging maken en na vertrek uit de V.S. vanaf Amsterdam of Rotterdam deze richting Azie voortzet. Voordeel is dat men dan in Nederland kan instappen en de feitelijke hoogtepunten op comfortabele wijze kan ervaren door of delen of de gehele Wereldcruise mee te maken.
  Wereldcruises worden door vele cruisemaatschappijen gemaakt, maar Nederland komt relatief weinig voor in hun routeschema , deels omdat het Nederlandse cruise passagiersaandeel nog gering is, imago, en deels omdat het gewin waarschijnlijk elders ligt en of doordat de belevingswaarde voor Nederland nog onderschat wordt…
  Uit kostenoogpunt zou voor Rotterdam gekozen kunnen / moeten worden, hoeft men die acht Euro extra aan toeristenbelasting te Amsterdam niet te betalen… Motto`met de ms ROTTERDAM de Wereld rond in X dagen` en kies dan nu eens voor ROTTERDAM als begin en eindpunt van zo´n Wereldcruise in plaats van het eeuwige U.S.A…! Met de komst van de nieuwe Ryndam moet dit voorstel c.q. idee zeker gestalte kunnen krijgen en uitgevoerd kunnen worden !

Reacties zijn gesloten.