Norwegian Cruise Line Holdings publiceert voortgang duurzaamheidsdoelen

Dinsdag heeft Norwegian Cruise Line Holdings, moedermaatschappij van de cruisemerken Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises, het Stewardship Report van 2018 gepubliceerd. Dit rapport belicht de voortgang van het bedrijf op gebied van de duurzaamheidsdoelen en de initiatieven die zij momenteel nemen, waaronder:

  • Het uitbannen van plastic rietjes aan boord van de vloot (bestaande uit 26 schepen) en op de twee eilandbestemmingen;
  • Samenwerkingen, zoals met de Ocean Conservancy, waarmee het bedrijf zich als eerste cruiserederij aansluit bij de Trash Free Seas Alliance®;
  • Het Hope Starts Here-programma waarmee het bedrijf werkt aan de wederopbouw van scholen en belangrijke infrastructuur op de Caraïbische eilanden die in 2017 door orkanen werden getroffen.

“We zijn trots op onze huidige prestaties en blijven ons voortdurend richten op verantwoorde bedrijfsprocessen ter bevordering, behoud en herstel van de oceanen die we bevaren en de bestemmingen die we aandoen,” vertelt Frank Del Rio, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “We zoeken voortdurend naar manieren om onze impact op het milieu te minimaliseren terwijl we onze gasten nog altijd bijzondere ervaringen bieden in de vorm van onze cruisevakanties.”

Ter ere van de Dag van de Aarde nam een team van Norwegian Cruise Line Holdings deel aan een schoonmaakactie op de stranden van Oleta State Park in North Miami Beach, waarbij 72 kilo afval werd verzameld. Dit evenement werd georganiseerd in samenwerking met de Ocean Conservancy en Trash Free Seas Alliance®,. Het bedrijf werkt sinds 2018 met de Ocean Conservancy samen om aan de volgende gedeelde visie te werken: Een wereld met waterwegen, stranden en oceanen zonder plastic afval.

Verder vierde het Alaska Raptor Center (ARC) op 20 april 2019 de feestelijke opening van een natuurwandelpad dat werd gefinancierd door Norwegian Cruise Line Holdings. Om bezoekers op het wandelpad te begroeten en het centrum te vertegenwoordigen, brachten de mensen van het ARC een aantal van hun getrainde roofvogels mee. Het bedrijf financierde de ontwikkeling van en wegwijzers voor een natuurwandelpad in het beschermd gebied van het ARC. Het Alaska Raptor Center houdt kantoor in Sitka in Alaska en doet dienst als vogelziekenhuis en -revalidatiecentrum. In 2018 verzorgden zij 170 gewonde roofvogels.

Het Stewardship Report 2018 is onderdeel van het wereldwijde milieuprogramma Sail & Sustain van het bedrijf, wat een afspiegeling is van de missie van de organisatie om de duurzame bedrijfscultuur voortdurend te verbeteren middels innovatie, voortgaande educatie en samenwerkingen. Het Stewardship Report 2018 is te vinden op de website van het bedrijf: http://www.nclhltd.com/Stewardship.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!