Trossen los in Hamburg voor cruise-evenementen in 2019

De haven van Hamburg doet zijn reputatie eer aan als de nummer één bestemming voor maritiem cruise-entertainment. Medio september vinden de Hamburg Cruise Days plaats. In de aanloop naar dit evenement, zullen er daarnaast nog vele andere mogelijkheden zijn om de cruise-hotspot van Noord-Duitsland te bezoeken. Zo vindt van 10-12 mei 2019 het traditionele Hamburg Port Anniversary festival plaats. Daarnaast vindt in november een spectaculaire doopceremonie van de MSC Grandiosa plaats.

Hamburg Cruise Days 2019

Tussen 13 en 15 september 2019 transformeren de Hamburg Cruise Days de haven van Hamburg in een groot podium voor de cruise-industrie en cruise-fans. Voor de zevende keer vindt ‘s werelds grootste openbare cruisefestival plaats met een recordaantal van 12 cruiseschepen. De volgende schepen zullen deelnemen: AIDAperla, AIDAsol, AIDAvita (AIDA Cruises), Amadea (Phoenix Reisen), Costa Mediterranea (Costa Cruises), EUROPA en EUROPA 2 (Hapag-Lloyd Cruises), Mein Schiff 4 (TUI Cruises), MSC Preziosa (MSC Cruises), World Explorer (nicko cruises) evenals de riviercruiseschepen Frederic Chopin (nicko cruises) en Sans Souci (Plantours).

De 2019 Hamburg Cruise Days zullen met trots voor het eerst een nieuw hoogtepunt presenteren op de openingsdag: een spectaculaire licht- en lasershow. Op de avond van 14 september vindt opnieuw de populaire Hamburg Cruise Days Parade plaats. Onder begeleiding van 20 escorteschepen en een groot vuurwerk varen vijf cruiseschepen dit jaar hun weg over de rivier de Elbe.

Ook in 2019 wordt de scheepsparade verlicht in het licht van de lichtinstallatie Blue Port Hamburg, die één week vóór de Hamburg Cruise Days op 6 september wordt gelanceerd. Tussen de Elbbrücken-bruggen en Oevelgönne worden meer dan honderd objecten in de haven van Hamburg verlicht door lichtkunstenaar Michael Batz als onderdeel van het project – inclusief gebouwen, terminals, havenvoertuigen, kranen en schepen.

Verblijf in het hart van de Hamburg Cruise Days

Zorg dat je tijdig een hotel boekt in de stad Hamburg. Wij boekten tijdens het vorige Hamburg Cruise Days het hippe Hotel Henry maar uiteraard heeft Hamburg nog veel meer leuke hotels .Kijk voor meer details over het programma, de thema-eilanden en de deelnemende schepen op www.hamburgcruisedays.com.

Spectaculaire lancering van MSC Grandiosa

In 2019 zal Hamburg opnieuw het toneel vormen voor een unieke scheepslancering: op 9 november wordt de MSC Grandiosa officieel gedoopt in het hart van de haven van Hamburg. De speciale gast van het evenement zal de Italiaanse film diva Sophia Loren zijn, die wederom als doopmoeder fungeert voor de nieuwste toevoeging aan de vloot van MSC Cruises.

Maidencalls

Hamburg is één van Europa’s populairste cruisebestemmingen geworden, wat ook wordt bevestigd door het grote aantal eerste aankomsten dat gepland staat voor 2019. Negen cruiseschepen zullen voor de allereerste keer in 2019 de haven van Hamburg aandoen, inclusief de nieuwe expeditie schepen Hanseatic Nature  en Hanseatic Inspiration (4 oktober) van Hapag Lloyd, Costa Smeralda (20 oktober) van Costa Cruises en MSC Grandiosa (6 november) van MSC Cruises. Alle aankomsten van het schip voor 2019 en aanvullende cruise-gerelateerde informatie zijn te vinden op de website www.hafen-hamburg.de/en/vessels/cruise-saillinglist.
Met meer dan 223 scheepsbezoeken en meer dan 900.000 passagiers in 2018 brak Hamburg het record van alle voorgaande jaren.

Bekijk welke cruises naar Hamburg gaan of vertrekken vanuit Hamburg bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravelstore

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)