Jubileumjaar Princess Cruises in Alaska van start

Princess Cruises’ 50-jarig jubileum ‘cruisen in Alaska’ is afgelopen weekend van start gegaan met de aankomst van de Ruby Princess in Ketchikan en Juneau. Deze zomer varen in totaal zeven Princess cruiseschepen in Alaska, waaronder de Royal Princess met haar inaugurele seizoen.

Het vernieuwde programma is beschikbaar aan boord van de Princess Cruises schepen die van mei tot en met september Alaska bevaren; de reders grootste inzet van schepen ooit. Het debuut van de Royal Princess is ook direct de eerste keer dat een Princess MedallionClass™ schip in Alaska vaart.

Princess biedt een divers aanbod cruises en excursies die de nadruk leggen op Alaska’s ‘must-see’ attracties, zoals Glacier Bay National Park en Denali National Park. De Alaska cruises variëren in duur van zeven tot twaalf dagen en vertrekken vanuit Vancouver, Anchorage, Seattle, San Francisco en Los Angeles. Princess beheert eveneens vijf betoverende Wilderness Lodges in de buurt van de nationale parken; hiervandaan worden meer dan 20 unieke arrangementen aangeboden. Tijdens de Princess cruisetours ziet u het mooiste van Alaska. Combineer een zevendaagse cruise met een meerdaags landarrangement en een exclusieve ‘Direct naar de Wildernis’ treinreis.

Dit jaar wordt bij Denali Princess Wilderness Lodge de Fannie Q’s Saloon geopend. Het nieuwe restaurant, vernoemd naar de beroemde Alaska pionier Fannie Quigley, zal lokale gerechten serveren in een moderne saloon. Net buiten Fannie Q’s Saloon wordt de Fireside Patio geopend. Met drie vuurplaatsen is dit een nieuwe en knusse ontmoetingsplaats: rooster een marshmallow, geniet van een drankje onder de middernachtzon en deel samen uw vakantie avonturen. In de de Grizzly Burger kunt u de prijswinnende ‘Ernesto’ burger bestellen. Deze unieke ribeye burger is speciaal voor Princess ontwikkeld door Chef Ernesto Uchimura.

Speciaal voor Mt. McKinley Princess Wilderness Lodge heeft Pete Nelson van Animal Planet’s Treehouse Masters een boomhut ontworpen. Vanuit deze boomhut geniet u een onvergetelijk uitzicht op de berg Denali.

Voor dit jubileumjaar zijn speciale thema-aanbiedingen toegevoegd aan het prijswinnende ‘North to Alaska’ programma.

Noorderlicht Planetarium – Het Noorderlicht is door haar kleurrijke schouwspel een magisch natuurfenomeen. In het planetarium van Princess Theater krijgt u de kans om naar dit unieke poollicht te kijken.

McKinley de Eland – Vorige week geïntroduceerd: McKinley (Mac) de Eland, de pluchen vriend van Stanley, die voor het eerst in 2017 werd geïntroduceerd als de officiële mascotte van de cruisemaatschappij vernoemd naar de oprichter Stanley B. McDonald. McKinley dankt zijn naam aan de Facebookfans van Princess Cruises en verwijst naar Mt McKinley Princess Wilderness Lodge. De levensgrote Characters maken hun opwachting voor fotomomenten en tijdens verschillende evenementen. Knuffelpoppen van Stanley en Mac worden verkocht in de winkels van Princess en een deel van de verkoop wordt geschonken aan PAWS, de dierenwelzijnsorganisatie van Princess.

Avontuur aan Land – Nieuwe excursies in Juneau, Ketchikan en Icy Strait Point. Ontdek de plaatselijke natuur en cultuur en beleef avonturen zoals deze alleen in Alaska beleefd kunnen worden.

Ontmoet de lokale bewoners – Van een natuurkenner tot een ‘Deadliest Catch’ visser, van een wereldkampioen houthakken tot de eerste vrouwelijke winnaar van de Iditarod sledehondenrace; ontmoet lokale experts en ontdek hoe Alaska’s unieke omgeving hun levensstijl, passies en beroepen heeft bepaald.

De smaak van Alaska – Van menu aanbiedingen in de dinerzalen tot aan tafel schuiven bij de chef; u kunt genieten van zeevruchtenschotels met zalm en krab en van lokaal geïnspireerde gerechten.

‘Glacier Tea’ & Bierproeverij – De nieuwe feestelijke cocktail, geïnspireerd op de Long Island Ice Tea, wordt geserveerd met een finishing touch Blue Curaçao: doet dit niet denken aan de schitterende blauwe kleur van de gletsjers in Alaska. De bierliefhebber kan zijn smaakpapillen testen tijdens een Alaska bierproeverij met verschillende smaken van de Alaskan Brewing Company uit Juneau.

“We hebben meer dan 5 miljoen gasten in Alaska ontvangen gedurende de laatste 50 jaar”, aldus Lisa Syme, vice president van Princess Cruises. “Dat is meer dan elke andere cruisemaatschappij. Er zijn nog enkele reizen beschikbaar zodat ook u kunt denken aan een onvergetelijke zomervakantie naar de indrukwekkende schoonheid van ‘the Great Land’ met haar gletsjers en haar natuurschoon “.

Bekijk snel welke cruiseschepen nog plek hebben:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.