Carnival Sunrise begonnen aan inaugureel seizoen vanuit Norfolk

Begin deze week is het cruiseschip Carnival Sunrise begonnen aan haar inaugurele cruiseseizoen vanuit het Amerikaanse Norfolk. Het schip van Carnival Cruise Line is net terug uit Cadiz van een 200 miljoen dollar kostende renovatie. Om het belang van de grootscheepse makeover, die 2 maanden duurde, te benadrukken werd het schip ook hernoemd. De voormalige Carnival Triumph maakt nu onderdeel uit van de Carnival Sunshine-klasse.

De verbeteringen aan de Carnival Sunrise omvatten o.a. het herontwerp van twee Captain’s Suites naast de navigatiebrug. De suites hebben kamerhoge ramen en lange balkons. Alle hutten krijgen een upgrade met nieuwe ‘Caribische’ kleuren.

Tot de nieuwe eetgelegenheden aan boord behoren het Italiaanse Cucina del Capitano, de steakhouse Fahrenheit 555, het Japanse Bonsai Express, het exclusieve The Chef’s Table, de snoepwinkel Cherry on Top, Guy’s Pig & Anchor Bar-B-Que Smokehouse en het Lido Marketplace aan het zwembad.

Ook voor een drankje zijn er genoeg nieuwe opties op de Carnival Sunrise waaronder het JavaBlue Cafe (koffie), Redfrog Pub (rum en bier), Piano Bar 88, Limelight Lounge (onderdeel van de Punchliner Comedy Club) en de nieuwe Liquid Lounge, een multifunctioneel theater.

Voor ontspanning moet je zijn op de nieuwe entertainmentlocaties waaronder het SportSquare, een openlucht recreatiecomplex met o.a. een touwparcours, basketbalveld en midgetgolf, het waterpark WaterWorks met diverse glijbanen en waterelementen, het Serenity Adult Only Retreat en Cloud 9 Spa.

De Carnival Sunrise is van start gegaan met een serie van 5- tot 7-daagse cruises vanuit Norfolk. Vanaf 23 mei 2019 staat er een zomerseizoen geprogrammeerd vanuit New York met 4- tot 14-daagse reizen. Voorafgaand zal er een naamceremonie worden gehouden waarbij Kelly en Madeleine Arison, dochter en vrouw van Carnival Corporation voorzitter Micky Arison, fungeren als doopmoeders. In oktober 2019 wordt het schip gerepositioneerd naar Fort Lauderdale.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!