Nog 6 maanden tot doop MSC Grandiosa in Hamburg

Het is aftellen geblazen tot de doop van de MSC Grandiosa. Over exact 6 maanden, op 9 november, wordt het eerste cruiseschip in de Meraviglia-Plus klasse van MSC Cruises gelanceerd in de haven van Hamburg. Het wordt het vijfde innovatieve nieuwbouwschip die de Mediterraanse cruisemaatschappij verwelkomt in 2,5 jaar tijd. Het maakt onderdeel uit van een enorm investeringsprogramma van meer dan 13,6 miljard euro in 10 jaar. Na de MSC Grandiosa zullen tot en met 2027 nog 12 nieuwe schepen volgen waaronder het zusterschip MSC Virtuosa in oktober 2020

Doop

Er was tot op heden nog weinig bekend omtrent de doop van de MSC Grandiosa. MSC Cruises heeft woensdag een tipje van de sluier opgelicht. De Zwitserse televisiepresentatrice, model, actrice en zangeres Michelle Hunziker zal de bijzondere avond rond het nieuwe vlaggenschip presenteren. Eerder had ze al dezelfde rol tijdens de naamceremonie van de MSC Seaview in Genua. Hunziker groeide op in Italie en spreekt vijf talen. Volgens MSC Cruises belichaamt ze internatonaliteit met een Mediterraanse soul, joie de vivre en familiegevoel.

Voorzieningen

Het toekomstig grootste schip in de vloot zal haar gasten een diversiteit aan voorzieningen, faciliteiten en entertainment aanbieden zoals twee exclusieve nieuwe shows van Cirque du Soleil at Sea, een nog groter Mediterraanse promenade met winkels, specialiteitenrestaurants, een nieuwe bar en lounge, L’Atelier Bistrot, en een 98,5 meter lange LED-scherm met passende projecties bij flash mobs en themafeestjes.
Andere hoogtepunten zijn de 12 verschillende eetgelegenheden met een nieuw restaurant exclusief voor MSC Aurea gasten, het digitale programma MSC for Me, de MSC Yacht Club en nieuwe familieactiviteiten.

Routes

De MSC Grandiosa, die momenteel gebouwd wordt op de Chantiers de l’Atlantique werf in Saint-Nazaire zal haar inaugurele seizoen doorbrengen in het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee. Vanaf 23 november 2019 zal de MSC Grandiosa wekelijkse cruises maken naar Genua, Civitavecchia, Palermo, Valletta, Barcelona en Marseille.

Vijf dagen voor haar doop in Hamburg zal de MSC Grandiosa Rotterdam aandoen. Ze arriveert op 4 november (10:00 uur) en vertrekt een dag later op 5 november om 11:00 uur.

Wil je ook cruisen op de MSC Grandiosa? Een cruise is al beschikbaar vanaf €599.

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravelstore

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!