Video: Nieuwbouwschip Costa Smeralda voorzien van boegschildering

De Costa Smeralda, het toekomstige vlaggenschip van Costa Cruises, is op de scheepswerf van Meyer Turku in het Finse Turku voorzien van haar boegschildering. Het nieuwe logo op de boeg werd vorig jaar in het kader van het 70-jarig bestaan van de Italiaanse cruisemaatschappij in de vloot geïntroduceerd. De naam van het schip is in speels lettertype weergegeven. De Italiaanse roots worden benadrukt door golven in de kleur van de Italiaanse vlag.

De Costa Smeralda (180.000 brutoton) zal in oktober van dit jaar in gebruik worden genomen. Het wordt het eerste Costa-schip dat volledig wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG), ’s werelds schoonste fossiele brandstof.

Het interieur van de Costa Smeralda (2.600 hutten) is een eerbetoon aan het beste van Italië. De naam van het schip, Smeralda, weerspiegelt één van de mooiste toeristische kusten in Sardinië. Daarnaast nemen de deknamen en openbare ruimtes de cruisereizigers mee op een reis door Italië. Het schip krijgt verder 11 restaurants, 19 bars, een spa met 16 behandelkamers, een waterpark met glijbanen, vier zwembaden, een gedeelte speciaal voor kinderen en een heus Costa Design Museum (The CoDe).

De Costa Smeralda is op 22 oktober/23 oktober (19:00-14:00 uur) voor de eerste keer in Rotterdam te zien.

Zie onderstaande video om te zien hoe de boegschildering werd geplaatst op de Costa Smeralda.

Wil jij cruisen met de nieuwe Costa Smeralda, bijvoorbeeld een mini-cruise vanuit Hamburg naar Rotterdam? Vraag dan een offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravelstore

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!