Eemstocht cruiseschip Spirit of Discovery start zondagavond

Scheepsbouwer Meyer Werft heeft bekendgemaakt dat de Eemstocht van het nieuwe cruiseschip van de Britse cruisemaatschappij Saga Cruises, Spirit of Discovery, zondagavond van start gaat. Volgens planning komt het schip maandagochtend in Emden aan. Daarvandaan zal het richting Noordzee varen voor technische en nautische testen. De oplevering staat voor eind juni gepland.

Voor de Eemstocht wordt, onder voorbehoud van getijden en weer, het volgende tijdschema gehanteerd. De duur van de verschillende passages (Emssperrwerk) wordt zo kort mogelijk gehouden.

Zondag 26 mei 2019:

– ca. 21:00 uur: Schip gereed voor vertrek (Papenburg)
– ca. 22:00 uur: Passage Doksluis (Papenburg)

Maandag 27 mei 2019:

– ca. 00:30 uur: Passage Weener Brücke (Weener)
– ca. 02:30 uur: Passage Jann-Berghaus-Brücke (Leer)
– ca. 05:00 uur: Aankomst Emssperrwerk (Gandersum)
– ca. 06:45 uur: Passage Emssperrwerk
– ca. 08:00 uur: Passage Zeesluis Emden

Een team van de Lotsenbrüderschaft Emden begeleidt ditmaal ook weer de Eemstocht. Zij hebben met alle betrokkenen de manoeuvres geoefend in een computergestuurde simulator in Wageningen om beter voorbereid te zijn. De Spirit of Discovery zal de Eemstocht achteruit met twee sleepboten afleggen ten behoeve van de manoeuvreerbaarheid.

Het begin van de Eemstocht van de Spirit of Discovery zal live te volgen zijn via de webcam van de scheepsbouwer Meyer Werft. De regionale Duitse zender NDR doet in verband met de Europese verkiezingen in Duitsland dit keer geen rechtstreeks verslag van de tocht naar Emden.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!