Carnival viert naamceremonie Carnival Sunrise in New York

Aansluitend aan haar 200 miljoen dollar kostende droogdok vond donderdag de officiële naamceremonie plaats van het cruiseschip Carnival Sunrise van Carnival Cruise Line. Kelly Arison, dochter van Carnival Corporation voorzitter Micky Arison, fungeerde tijdens de festiviteiten in de Manhattan Cruise Terminal in New York als doopmoeder. In die rol stapte ze in de voetsporen van haar moeder Madeleine (hetzelfde schip bij haar debuut in 1999) en grootmoeder Lin (zusterschip Carnival Sunshine in 2013).

Tijdens de ceremonie ‘ontkurkte’ Arison een op maat gemaakte, grote champagnefles, ontworpen door de kunstenaar Romero Britto in zijn kenmerkende levendige kleuren. Kleine versies van deze fles zal aan boord worden verkocht waarbij de opbrengsten ten goede komen aan het goede doel Ehlers-Danlos Society, een organisatie die zich richt op het helpen van mensen met gezamenlijke Hypermobiliteits Spectrum Aandoeningen. Carnival deed ook een donatie aan de organisatie.

De upgrade maakt onderdeel uit van het 2 miljard dollar kostende renovatieprogramma van de Amerikaanse rederij voor de gehele vloot. De Carnival Sunrise is uitgebreid met de bekende eet- en drinkgelegenheden en entertainmentaanbod van de cruisemaatschappij waaronder Guy’s Burger Joint en Guy’s Pig & Anchor Bar-B-Que Smokehouse, Chef’s Table; Alchemy Bar, WaterWorks waterpark, SportSquare recreatieruimte en het relax gedeelte Serenity (alleen voor volwassenen).

De Carnival Sunrise zal de zomer doorbrengen in New York met 4- tot 14-daagse cruises waarna ze verkast naar Fort Lauderdale voor haar winterseizoen. Daarvandaan start ze vanaf oktober met tochten naar de Caribbean en de Bahamas. Later keert de Carnival Sunrise terug naar New York voor een volgend seizoen in het voorjaar van 2020.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!