Foto’s: Spirit of Discovery voltooit met succes Eemstocht

Het nieuwe cruiseschip van de Britse rederij Saga Cruises, Spirit of Discovery, heeft maandagochtend met succes de Eemstocht voltooid van de scheepswerf van Meyer Werft tot Emden. De Spirit of Discovery vertrok zondagavond omstreeks 22:00 uur vanuit Papenburg. Het schip staat nu voor haar technische en nautische testen op de Noordzee tot medio juni. De officiële oplevering vindt plaats op 20 juni. Daarna vertrekt ze naar haar thuishaven Dover waar op 5 juli 2019 haar doop gepland staat. 5 dagen later begint haar inaugurele cruise ‘A Britisch First’ met aan boord 999 passagiers en 523 bemanningsleden.

De Spirit of Discovery (58.250 brutoton) is de eerste van twee nieuwbouwschepen van Saga Cruises bij Meyer Werft. Haar zusterschip Spirit of Adventure komt volgend jaar in de vaart.

Bron foto’s: Saga Cruises / Jeroen van Roijen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.