Foto’s: Spirit of Discovery voltooit met succes Eemstocht

Het nieuwe cruiseschip van de Britse rederij Saga Cruises, Spirit of Discovery, heeft maandagochtend met succes de Eemstocht voltooid van de scheepswerf van Meyer Werft tot Emden. De Spirit of Discovery vertrok zondagavond omstreeks 22:00 uur vanuit Papenburg. Het schip staat nu voor haar technische en nautische testen op de Noordzee tot medio juni. De officiële oplevering vindt plaats op 20 juni. Daarna vertrekt ze naar haar thuishaven Dover waar op 5 juli 2019 haar doop gepland staat. 5 dagen later begint haar inaugurele cruise ‘A Britisch First’ met aan boord 999 passagiers en 523 bemanningsleden.

De Spirit of Discovery (58.250 brutoton) is de eerste van twee nieuwbouwschepen van Saga Cruises bij Meyer Werft. Haar zusterschip Spirit of Adventure komt volgend jaar in de vaart.

Bron foto’s: Saga Cruises / Jeroen van Roijen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!