Cruisereiziger
Bestemmingen

Den Haag ontvangt woensdag het expeditieschip HANSEATIC nature

Deze zomer ontvangt Seaport Den Haag-Scheveningen, HANSEATIC nature en MS Berlin, in haar haven. Vorig jaar ontving de haven het eerste schip. Woensdag gaat om 08:00 uur ‘s-ochtends het expeditieschip HANSEATIC nature van de Duitse cruisemaatschappij Hapag Lloyd Cruises voor anker voor de kust, bij het Noordelijk Havenhoofd. Met zodiacs worden de passagiers naar de kade gebracht van de tweede haven aan de Dr. Lelykade. Een rode loper, een ware Rembrandt opgeluisterd met muziek zorgen voor een warm ontvangst van de opvarenden. De havenautoriteiten en project director van Seaport Den Haag-Scheveningen gaan, na ontvangst van de gasten op de kade, aan boord van de HANSEATIC nature om de kapitein en zijn schip te verwelkomen met een traditionele uitwisseling van een plaquette.

HANSEATIC nature

De HANSEATIC nature is een ultraluxe expeditie cruiseschip, splinternieuw en beschikt over de ijsklasse PC6, de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen. Dat maakt expedities naar de Arctische en Antarctische gebieden mogelijk, maar ook naar warmwatergebieden zoals de Amazonas. Het schip is uitgerust met de nieuwste milieuvriendelijke techniek om emissies te verminderen en het milieu van de bestemmingen te behouden. Het cruiseschip biedt voldoende ruimte voor ruim 200 passagiers, op expedities naar Antarctica kunnen slechts 199 passagiers aan boord gaan, zodat er een zeer intieme atmosfeer heerst. De taal aan boord is Duits. Begin mei is dit expeditie schip van rederij Hapag Lloyd Cruises ingewijd in Duitsland en maakt op dit moment zijn tweede cruise langs Europese steden met als eindbestemming Hamburg. Met de aankomst van dit cruiseschip wordt een tweede stap gezet in de ambitie om vaker cruiseschepen aan te laten meren in de Seaport van Den Haag-Scheveningen. Het schip vertrekt 29 mei om 20.00 uur richting de volgende haven Texel. Overdag hebben de cruise-gasten de mogelijkheid de badplaats en de stad te bezoeken.

MS Berlin derde cruiseschip Seaport Den Haag-Scheveningen

Op maandag 29 juli doet de MS Berlin van rederij FTI voor de tweede keer de Seaport Den Haag-Scheveningen aan. Dit passagiersschip heeft vorig jaar als eerste cruiseschip een stop gemaakt in de haven. Het schip is 139 meter lang en 17,5 meter breed en kan naast een bemanning van 180 personen 412 passagiers vervoeren. De MS Berlin staat vooral bekend om de cruises naar de Noorse Fjorden en de Noordkaap.

Ambities Seaport Den Haag-Scheveningen

De gemeente Den Haag heeft de ambitie om elk jaar meer kleine passagiersschepen van het luxere segment naar de haven van Den Haag te laten komen. “We hopen de komende jaren meer van die schepen te mogen verwelkomen,” zegt wethouder Richard de Mos (Economie). “Dat is goed voor de lokale economie en de werkgelegenheid.” Het aantrekken van dergelijke schepen versterkt het imago van Den Haag als stad aan zee en zet het Den Haag op de kaart bij een nieuw internationaal publiek.

Anita Verwoest-Verhoog, Project Director Seaport Den Haag-Scheveningen, legt uit: “Onze haven ligt direct aan de Noordzee, het stadscentrum zit op nog geen 15 minuten afstand, dit maakt de haven van Den Haag-Scheveningen een verborgen parel voor de kleinere luxere passagiersschepen. Samen met The Hague Marketing Bureau organiseren we op maat gemaakte excursies, die kunnen bestaan uit exclusieve diners in een Haags museum na sluitingstijd of een speciaal samengestelde fiets- of wandeltour door het historisch centrum in combinatie met bezoeken aan galeries en winkels.”

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!