Sprookjesachtig entertainment op de Celebrity Edge

Cruisereiziger Miriam is aan boord geweest van de Celebrity Edge voor een korte kennismaking. Het entertainment is erg vernieuwend op de Edge: laat al je gebruikelijke ideeën over entertainment maar varen. Reisgenote Catelijne laat je de 4 beste plekken & shows zien.

1. Grand Plaza

De centrale plek van de Celebrity Edge is het Grand Plaza. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Het fungeert echt als een centraal plein op het schip. Je vindt er de koffiebar met zitjes, maar ook de Martini Bar (mét de bekende cocktailshakende bartenders). Je loopt er vaak langs en het is echt een fijne ontmoetingsplek. En het leuke is, er is altijd wel wat gaande. Een paar keer per dag is hier een trivia (quiz) waar je zo kan aanschuiven om mee te doen. Ook allerlei andere gameshow spelletjes vinden hier plaats. Er kruipt regelmatig iemand achter de vleugel voor een concert of één van de bands of artiesten treedt er op. Heerlijk informeel allemaal. Je loopt langs of blijft even staan. Ach, misschien pak je een stoel bij en doe je mee. Het kan allemaal.

2. Theater

Natuurlijk heeft de Edge ook een theater met voorstellingen. Tijdens onze cruise zagen we (delen van) 3 shows. Eentje is de traditionele zang- en dansshow met een prima artiest, bekend van Amerikaanse talentenjachten. Het is een heel energieke show met herkenbare muziek. Licht vermaak voor een relaxt avondje uit.

A Hot Summer Night’s Dream is een sprookjesachtig (flinterdun) verhaal, dat als omlijsting dient voor een acrobatische dansvoorstelling. Heel erg leuk en hoe knap om op een bewegend schip op 1 hand te balanceren. Zeker een aanrader om te gaan kijken. 

Uiteraard ontbreekt een komiek niet in de line-up. Vroeg in de avond met een kindvriendelijkere voorstelling en laat in de avond met de volwassen versie. Altijd leuk, even een uurtje lachen. En de komiek deed zijn werk prima zeker met zijn eigen geluidseffecten en mimiek. Tijdens onze cruise was het een Britse mijnheer (specifieker uit Wales). Dat maakte de show wel zeer Engels maar absoluut vermakelijk.

3. The Club

The Club is een wonderlijke ruimte: overdag worden er bijvoorbeeld lezingen of bijeenkomsten gehouden, maar je kunt er ook Laser Gamen. ‘s Avonds transformeert The Club naar een podium voor live muziek en nachtleven. Wij zagen een acrobatische dansvoorstelling in The Club. Hier zie je een video als voorbeeld:

4. Eden

‘Eden’ is de naam van een drie dekshoge lounge, gelegen aan de achterkant van het schip op dek 3,4 en 5.  Drie ontwerpers hebben de handen ineen geslagen voor deze voor Celebrity nieuwe unieke ruimte die in de morgen, middag en avond iedere maal een andere beleving biedt aan de gasten.  ‘s Avonds verandert de ruimte in een podium voor muzikanten en andere optredens. Wij zagen ‘s avonds een fabelachtige show op een laag klein podium. Je kunt de acteurs bijna aanraken en het geheel doet sprookjesachtig aan.

Acrobatiek en mystiek zie je overigens wel vaker terug op de Edge. Ook in het bijzondere bos met muziek waar je doorheen kunt lopen richting Eden. Het versterkt de organische uitstraling van het schip.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)