Riviercruiseschip Viking betrokken bij tragisch ongeval

Het riviercruiseschip Viking Sigyn is woensdagavond in botsing gekomen met een Hongaars rondvaartboot genaamd Mermaid op de Donau in Boedapest. Bij het ongeval zijn volgens de autoriteiten 7 personen om het leven gekomen en 21 zijn nog vermist. Allen waren afkomstig van het kleine lokale schip. Geen van de passagiers van het schip van Viking River Cruises raakte gewond.

In totaal had de Mermaid 33 Zuid-Koreanen en twee Hongaarse bemanningsleden aan boord. De kans dat er nog overlevenden worden gevonden lijkt klein met het oog op de sterke stroming, koude watertemperatuur en het slechte zicht. Er zijn momenteel nog 200 reddingswerkers in actie bij de zoektocht. De Hongaarse politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeluk.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.