Nieuw expeditieschip Hondius arriveert in Vlissingen

Het nieuwe expeditieschip van Oceanwide Expeditions, Hondius, is vrijdagmiddag aangekomen in Vlissingen, de thuisbasis van de Nederlandse expeditierederij. ‘s Werelds eerste poolcruiseschip met Polar Class 6 is rechtstreeks afkomstig van de werf van de scheepsbouwer Brodosplit in het Kroatische Split. Hondius, vernoemd naar een van de belangrijkste Nederlandse cartografen, wordt de komende dagen klaar gemaakt voor haar maiden voyage. De eerste officiële reis is een 12-daagse reis van Vlissingen naar Longyearbyen. Daarbij worden o.a. Aberdeen (Schotland), Fair Isle (Shetland Eilanden), Jan Mayen (Noorwegen) en Spitsbergen aangedaan.

Het schip is 107,6 meter lang, 17,6 meter breed en kan 174 passagiers meenemen in 82 hutten. De Hondius is het derde expeditieschip van Oceanwide dat geschikt is voor de poolgebieden. Het bevat twee inschepingsplekken voor zodiacs, een overdekt platform voor outdooractiviteiten zoals kajakken, een observatie lounge en een separate zaal waar lezingen kunnen worden gehouden.

Miriam zal maandag een exclusief kijkje nemen aan boord van de Hondius. Houdt hiervoor de website en onze social media kanalen in de gaten.

Bron foto: Oceanwide Expeditions

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!