Columbus keert toch terug naar Nederland na technisch probleem

Rederij Cruise & Maritime Voyages heeft besloten om de Columbus terug te halen naar Nederland. Nadat het schip donderdag op weg ging van Amsterdam naar IJmuiden raakte het schip iets onbekends. Bij een tussenstop in IJmuiden hebben duikers en inspecteurs het schip nagekeken en kon het cruiseschip met 1323 passagiers en 616 bemanningsleden daarna toch nog door naar Noorwegen. Helaas bleek het probleem zich te verergeren en vanwege dit technisch probleem keert het schip nu terug naar Nederland, waarschijnlijk naar Rotterdam naar IJmuiden.  De rederij benadrukt dat de veiligheid van passagiers en bemanningsleden niet in het geding is. Het probleem zorgt er voor dat de huidige Majestic Fjordland cruise wordt afgebroken. Cruise & Maritime Voyages werkt aan compensatie voor passagiers van wie de cruise is getroffen en de details hiervan zullen vandaag aan boord van Columbus aan passagiers worden verstrekt. CMV wil zich verontschuldigen voor de veroorzaakte storing en zorgt ervoor dat alle passagiers volledig op de hoogte worden gehouden. De gezondheid en veiligheid van alle passagiers en bemanning is voor de rederij uiteraard van het grootste belang voor Cruise & Maritime Voyages. De Columbus vaart momenteel op een 8-daagse Majestic Fjordland cruise met 1323 passagiers en 616 bemanningsleden aan boord. De Columbus zou Eidfjord (Noorwegen) bezoeken op zondag 2 juni en daarna Flåm, Bergen en Tilbury. Columbus zou donderdag 6 juni terugkeren naar Amsterdam. De Columbus kwam in 2017 in de vloot bij de Britse rederij Cruise & Maritime Voyages en werd daarna grondig opgeknapt. Het schip kwam in 1989 in de vaart als Star Princess en onder andere als Pacific Pearl voor het Australische P&O Cruises. Update 2 juni: De Columbus is zondagmorgen vroeg gearriveerd in IJmuiden. Update 5 juni 2019: De Columbus ligt in Rotterdam voor reparaties aan het roer. Op dinsdagmiddag 4 juni is ze rond half 4 vertrokken uit IJmuiden om de volgende ochtend in Rotterdam aan te komen bij de werf van Damen Verolme in de Botlekhaven.

Wil je echt alles weten over een Fjordencruise? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie over Noorse havens, routes en rederijen die naar Noorwegen varen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

15 thoughts on “Columbus keert toch terug naar Nederland na technisch probleem

 • 2 juni 2019 om 15:03
  Permalink

  Nu aan boord Columbus na omdraaien in IJmuiden!

 • 2 juni 2019 om 17:01
  Permalink

  Gedurende onze Baltic cruise merkte ik al vibratie het leek of de schroef niet in orde was.
  Dit was vorig jaar gedurende onze Hong Kong naar Amsterdam cruise nog niet zo.
  We zaten in dezelfde hut 6112.

 • 2 juni 2019 om 18:39
  Permalink

  Dit was onze eerste cruise. Ben er gelijk verslaafd aan. Jammer dat de cruise is afgebroken, maar de informatie, afhandeling en service verdient alleen maar complimenten.

 • 3 juni 2019 om 15:14
  Permalink

  Als er inderdaad problemen met de schroef is(volgens mij reeds gebeurd eerder bij Tenerife) weet iemand mij te vertellen wat er gebeurd met de cruise van 6juni(nml geboekt)lijkt mij kort dag om schroef te vervangen IJmuiden heeft geen Dock

  • 14 juni 2019 om 20:51
   Permalink

   Het schip ligt bij ons in het Botlekdok, voor reparatie, die nog wat langer blijkt te duren.
   Ik woon in Rotterdam, vandaar dat ik “ons” schrijf. Ik zie hem echt niet liggen hoor, maar het is i.d. buurt.
   De teleurstelling is één ding dat onze reis a.s zondag naar o.a. IJsland niet doorgaat, maar in de berichten van de reisorganisatie wordt men gemanipuleerd een andere reis te boeken, ev. met korting in hele strakke kaders en alleen bij CMV.
   In mails en telefoonbericht wordt dit alleen genoemd en dat geeft mij juist te denken.
   Ik noem opzettelijk de naam van de reisorganisatie niet, want ik heb niet de intentie deze naar weg te zetten, maar het is niet professioneel. Ik kan n.l. erg goed rekenen en zo schiet je er als passagier honderden euro’s bij in, terwijl het overmacht is.

 • 4 juni 2019 om 12:01
  Permalink

  De cruise C909 is geannuleerd. Vervolg nog onbekend.
  Triest voor iedereen, ook voor de crew. Ben benieuwd.

  • 12 juni 2019 om 19:36
   Permalink

   Onze cruise is C910A, helaas dezelfde volgens mij!

 • 12 juni 2019 om 19:14
  Permalink

  Vanmiddag kregen wij bericht dat onze cruise die a.s. zondag zou beginnen met dit schip naar o.a. IJsland niet doorgaat. Teleurstelling! Want ik wil al jaren naar dit gebied en het was eindelijk zo ver!
  Ik weet prima, dat veiligheid boven alles gaat, maar de geboden alternatieven via de reisorganisatie zijn het echt niet. En het is zo heerlijk om in onze eigen stad Rotterdam op de boot te stappen.
  Volgend jaar nieuwe kans, want in een ander seizoen is IJsland erg koud, nat, donker!
  Al een tijd geleden geboekt en deze reis was redelijk voordelig, ook nog. Juist de combinatie met de Faroër- en Shetlandeilanden is top! En cruisen is heerlijk, ook al zijn we nog lang bejaard, misverstand.

  • 13 juni 2019 om 13:23
   Permalink

   Hallo wij zouden met dezelfde reis gaan. Hebben nu via CRUISEREIZEN.NL een cruise naar IJsland via de Noorse fjorden. Vertrek 15/6 17 dagen €1000 pp. Mooiere reis beter schip.
   Groeten Frank

   • 14 juni 2019 om 17:39
    Permalink

    Is ook een prachtige reis lijkt me, de Noorse fjorden zijn prachtig en bekend voor me. Veel plezier!
    Hebben jullie een advies voor mij hoe je je reissom terug kan krijgen van de geannuleerde MS-Columbus naar IJsland? De aangeboden voorwaarden voor overboeking bevallen me niet, dus ik wil mijn geld terug, maar daar hoor ik de reisorganisatie niet over. Wel korting, maar finan. nadeel voor gedupeerden.

  • 14 juni 2019 om 17:41
   Permalink

   nog lang niet bejaard, misverstand! Woordje vergeten!

 • 13 juni 2019 om 22:22
  Permalink

  Is er enig zicht op wanneer de MS Columbus gerepareerd is en weer gaat varen.
  Geboekt cruise Baltische Steden & St. Petersburg, vertrek 28 juni, moet ik al uit kijken naar een alternatief.
  Heb mij erop verheugd en ben aan vakantie toe.

  • 13 juni 2019 om 23:25
   Permalink

   Hoi Marian,

   De rederij heeft zelf de verwachting uitgesproken dat de cruise van 28 juni wel doorgaat. (zie ook artikel https://bit.ly/31w6Q5p) We hopen met je mee!

   groet Miriam & Marco

Reacties zijn gesloten.