Nieuw expeditieschip Hondius arriveert in Vlissingen

Het nieuwe expeditieschip van Oceanwide Expeditions, Hondius, is vrijdagmiddag aangekomen in Vlissingen, de thuisbasis van de Nederlandse expeditierederij. ’s Werelds eerste poolcruiseschip met Polar Class 6 is rechtstreeks afkomstig van de werf van de scheepsbouwer Brodosplit in het Kroatische Split. Hondius, vernoemd naar een van de belangrijkste Nederlandse cartografen, wordt de komende dagen klaar gemaakt voor haar maiden voyage. De eerste officiële reis is een 12-daagse reis van Vlissingen naar Longyearbyen. Daarbij worden o.a. Aberdeen (Schotland), Fair Isle (Shetland Eilanden), Jan Mayen (Noorwegen) en Spitsbergen aangedaan.

Het schip is 107,6 meter lang, 17,6 meter breed en kan 174 passagiers meenemen in 82 hutten. De Hondius is het derde expeditieschip van Oceanwide dat geschikt is voor de poolgebieden. Het bevat twee inschepingsplekken voor zodiacs, een overdekt platform voor outdooractiviteiten zoals kajakken, een observatie lounge en een separate zaal waar lezingen kunnen worden gehouden.

Miriam zal maandag een exclusief kijkje nemen aan boord van de Hondius. Houdt hiervoor de website en onze social media kanalen in de gaten.

Bron foto: Oceanwide Expeditions

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.