Cruise Columbus geannuleerd door reparatiewerkzaamheden

Het cruiseschip Columbus van Cruise & Maritime Voyages ligt momenteel nog altijd in het droogdok van Damen Verolme in de Botlekhaven. Volgens de Britse rederij is een korte drookdokperiode noodzakelijk om het schip volledig te inspecteren en herstelwerkzaamheden uit te voeren. Afgelopen weekend kreeg het schip al snel na vertrek uit Amsterdam te kampen met technische problemen. De exacte aard van het mankement is niet bekend gemaakt.

De kleine cruisemaatschappij was door het malheur genoodzaakt om een 11-daagse Britse Eilanden cruise (vertrek 6 juni) naar o.a. Schotland, Ierland en de Scilly-eilanden te annuleren. Getroffen passagiers hebben de keuze uit 3 alternatieven. Ze kunnen hun boeking omzetten naar een speciale 12-daagse Britse Eilanden cruise met het nieuwste cruiseschip van CMV Vasco da Gama begin september, omboeken naar elke andere cruise van CMV tot maximaal 16 dagen met vertrek vanaf 1 oktober inclusief een korting van 50% of hun boeking annuleren waarbij de volledige reissom wordt vergoed met een 30% korting op een toekomstige CMV-cruise tot 16 dagen.

Alle opties zijn afhankelijk van beschikbaarheid, boekingsvoorwaarden en geldig tot vrijdag 5 juli 2019.

Update 12 juni: De cruise met vertrek op 16 juni vanuit Rotterdam naar Ijsland is ook geannuleerd. Cruisereizigers hebben twee alternatieven aangeboden gekregen. De eerste is omboeken naar een cruise tot 15 nachten met vertrek vanaf 1 oktober met 50% korting.  Gasten mogen ook kiezen uit cruises die volgend jaar zomer vertrekken.

De tweede optie is dat passagiers hun volledige reissom terugkrijgen en een 30% korting krijgen op een volgende cruise tot 15 nachten.

De verwachting is uitgesproken door rederij Cruise & Maritime Voyages dat de hiernavolgende reis met vertrek op 28 juni wel doorgaat.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

3 thoughts on “Cruise Columbus geannuleerd door reparatiewerkzaamheden

 • 17 juni 2019 om 17:43
  Permalink

  Zelf zou ik gisteren vertrokken zijn met de MS Columbus naar IJsland, via Farøer- en Shetlandeilanden.
  Ook deze werd vorige week woensdag door de reisorganisatie per mail geannuleerd. Het was zuur, maar overmacht. Vandaag is het me gelukt per mail mijn reissom terug te krijgen, daarom dit bericht.
  Als je geen gebruik wenst te maken van de z.g. aanbiedingen van kortingen binnen restricties van een reisorganisatie bij wie je de reis hebt geboekt, kies dan voor optie: geld terug. Zij noemden dit nergens en hamerden op hun regels en restricties ter compensatie, maar geen enkele reis vond ik zo aantrekkelijk als die ik zou maken, dus zoals CMV -de rederij- had gepubliceerd: Fully Refund, voll. terugbetaling en zó hoort het. Een zeecruise valt juridisch onder pakketreis, dus hier heeft ieder recht op. Ik heb het eerst grondig uitgezocht, toen ik mijn eigen keuze aan hen meedeelde.
  Ik werd donderdag door reisorganisatie gebeld met dezelfde regels, zonder dat men deze optie noemde!
  Deze reis staat weer gepland voor volgend jaar (zowel in juni als augustus 2020) en is al op de website van CMV te zien en te boeken. Is ook in prijs wat voordeliger, omgerekend scheelt het zo’n honderd euro p.p. om direct bij de rederij te boeken. De reisorganisatie is manipulatief, laakbaar, maar die heb ik ook niet meer nodig! Iceland, here we come!

 • 18 juni 2019 om 10:17
  Permalink

  Zoals ik dus al eerder schreef: de compensatie-regeling 30 % n.a.v. annulering IJsland Ms Columbus is vóór 1 okt. 2019 tot 15 dgn. Voor meer mogelijkheden hierover zoekt men CMV-website. Wát men terugkrijgt is afhankelijk met wie de reisovereenkomst is gesloten: óf een reisorganisatie of de rederij CMV zélf. Dat kan heel verschillend zijn bij dezélfde reis.
  Onvolledige informatie hierboven: optie 3 is reisgeld terug, want dat was mijn keus en heb ik bedongen.
  Wellicht gaat het lukken om deze informatie te laten staan?

 • 19 juni 2019 om 23:19
  Permalink

  Nieuwsgierig,
  🛳 MS Columbus heeft na problemen begin juni en de twee hiervoor gaande reizen geannuleerd, de verwachting uitgesproken dat de cruise, 15 dagen Baltische Steden en St. Petersburg vertrek vanuit Rotterdam, 28 juni wel doorgaat.

  Vandaag een vreugde dansje 💃 de reispapieren ontvangen.
  Schip ligt nog in dok, gaan ze hun verwachtingen waar maken 🤷🏼‍♀️
  Hoopvol 🛳 kan #cruisereiziger.nl het al bevestigen.

Reacties zijn gesloten.