Kiel gelegd van nieuw cruiseschip P&O Cruises, Iona

Op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg is de kiel gelegd van het nieuwe cruiseschip van de Britse cruisemaatschappij P&O Cruises, Iona. Het is de officiele start van de constructie van de romp van het schip dat in de lente van 2020 wordt opgeleverd. Volgens traditie werd er ook een geluksmunt gelast. De bronzen munt is afkomstig van de Iona-abdij op het eiland Iona aan de westkust van Schotland.

De Iona (180.000 brutoton) krijgt een capaciteit van 5.200 passagiers. Het wordt het grootste cruiseschip dat speciaal voor de Britse markt wordt gebouwd als het haar debuut maakt volgend jaar mei. Het wordt ook het ‘groenste’ schip, omdat het volledig zal gaan opereren op LNG.

De Iona krijgt in haar inaugurele zomerseizoen Southampton als haar thuishaven. Het gaat cruises varen naar de Noorse fjorden. In de winter staan Spanje, Portugal en de Canarische Eilanden op het programma. In 2022 krijgt de Iona een zusterschip, dat momenteel nog geen naam heeft.

Nieuwsgierig naar de Iona? Ze is boekbaar bij:

Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!