Kiel gelegd van nieuw cruiseschip P&O Cruises, Iona

Op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg is de kiel gelegd van het nieuwe cruiseschip van de Britse cruisemaatschappij P&O Cruises, Iona. Het is de officiele start van de constructie van de romp van het schip dat in de lente van 2020 wordt opgeleverd. Volgens traditie werd er ook een geluksmunt gelast. De bronzen munt is afkomstig van de Iona-abdij op het eiland Iona aan de westkust van Schotland.

De Iona (180.000 brutoton) krijgt een capaciteit van 5.200 passagiers. Het wordt het grootste cruiseschip dat speciaal voor de Britse markt wordt gebouwd als het haar debuut maakt volgend jaar mei. Het wordt ook het ‘groenste’ schip, omdat het volledig zal gaan opereren op LNG.

De Iona krijgt in haar inaugurele zomerseizoen Southampton als haar thuishaven. Het gaat cruises varen naar de Noorse fjorden. In de winter staan Spanje, Portugal en de Canarische Eilanden op het programma. In 2022 krijgt de Iona een zusterschip, dat momenteel nog geen naam heeft.

Vraag een gratis offerte aan bij:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.