Cunard verwelkomt voormalige ‘bellboy’ voor eeuwfeest

Cunard heeft recent een van haar nog oudst levende voormalige bemanningsleden verwelkomd aan boord van haar cruiseschip Queen Mary 2. John Jenkins, voormalig ‘bellboy’ bij de Britse cruisemaatschappij, maakt zich op voor zijn 100e verjaardag in dezelfde maand (november) dat Cunard viert dat het al 100 jaar vaart vanuit Southampton richting New York.

Jenkins, die onlangs nog een speech gaf tijdens een herdenkingsceremonie van D-Day in Portsmouth, kwam in 1933 als 14-jarige in dienst bij Cunard als ‘bellboy’ en liftbediende. Het eerste schip waarop hij actief was was de RMS Mauretania. Dit was ook de eerste oceanliner die een eeuw geleden, het geboortejaar van Jenkins, de transatlantische service begon.

Jenkins werkte na de RMS Mauretania aan boord van Cunard’s Ascania. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vocht hij mee op D-Day in 1945, waarna hij terugkeerde naar Groot-Brittannië waar hij zijn carrière vervolgde in de koopvaardij. Op de Queen Mary 2 kreeg hij een lunch aangeboden en mocht hij de huidige bellboys aan een inspectie onderwerpen.

Bron foto: Cunard

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!