Bouw van 2e Costa Cruises LNG schip begint bij Meyer Turku

Vandaag is het startsein gegeven voor de bouw van het tweede LNG schip voor Costa Cruises. Bij de ceremonie werd de naam bekend gemaakt van het schip dat in 2021 wordt opgeleverd: de Costa Toscana. Het cruiseschip wordt gebouwd bij Meyer in het Finse Turku.

“De staal-snijceremonie voor de Costa Toscana is een nieuwe stap voorwaarts in ons plan voor duurzame ontwikkeling. LNG-voortstuwing voor cruiseschepen is een belangrijke innovatie in een nieuw tijdperk in het gebruik van koolstofarme brandstoffen die de uitlaatemissies aanzienlijk zullen verminderen om het milieu te helpen beschermen., zonder in te leveren op veiligheid, in lijn met onze topprioriteiten,” aldus Costa Cruises President Neil Palomba.

Dubbel feest

De staalsnij-ceremonie van het tweede Costa Cruises-schip bij Meyer Turku begon met een nieuwe traditie: de gloednieuwe plasmasnijderslijn werd voor het eerst gebruikt in een productie-startceremonie.

Costa Cruises’ Costa Toscana zal het eerste schip zijn dat volledig profiteert van de nieuwe paneellijn van Meyer Turku. De paneellijn is slechts een van de belangrijkste investeringen van meer dan 100 miljoen euro in de stalen hallen, waarbij de hele scheepswerf een investeringsprogramma van 200 miljoen euro doorloopt. “Moderne scheepswerf voor moderne schepen”, zegt CEO van Meyer Turku Jan Meyer en vervolgt: “Met het eerste Costa-schip, Costa Smeralda, dat in oktober wordt opgeleverd, hebben beide schepen veel prachtig ontwerp en interessante functies – en natuurlijk werk van zeer hoge kwaliteit en de beste engineering in de industrie. We zijn erg trots om deze schepen voor Costa te bouwen. ”

Zeven nieuwe schepen

De Costa Smeralda en Costa Toscana, gepland voor levering in oktober 2019 en 2021, zullen beide een eerbetoon zijn aan “de beste van Italië”. Met een bruto tonnage van meer dan 180.000 en 2600 passagiershutten op elk, maken de Costa Smeralda en Costa Toscana deel uit van het vlootuitbreidingsplan van de Costa met zeven nieuwe schepen tot 2023 voor de Costa Group. Hieronder vallen Costa Cruises, Costa Asia en AIDA.

Je vindt meer info over cruises bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisetravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.