Walstroom voor Mein Schiff 4 en Mein Schiff 5

Vanaf 2020 zal TUI Cruises de ontvangst van walstroom mogelijk maken voor de Mein Schiff 4 en Mein Schiff 5. Beide schepen zullen omgebouwd worden zodat zij gebruik kunnen gaan maken van havens waar walstroom wordt aangeboden. In 2020 zal de definitieve techniek aan boord zijn en kunnen zij elektriciteit vanaf de landzijde kunnen ontvangen.

“We varen vandaag al met de meest moderne en milieuvriendelijke vloot wereldwijd. Naast ons innovatieve uitlaatgasnabehandelingssysteem aan boord zijn onze schepen technisch vrijwel gereed voor walstroom. Hamburg en Kiel zijn belangrijke havens voor ons, waar we regelmatig aanmeren. Daarom zijn we erg blij dat Kiel het komende jaar walstroomaansluiting zal installeren, die we in de toekomst zullen gebruiken om de uitstoot tot vrijwel nul verminderen tijdens het aanmeren”, zegt
Wybcke Meier, CEO van TUI Cruises.

Nog maar vier havens

TUI Cruises draagt bij met de walstroomaansluiting aan klimaatbescherming. “We willen aandringen op de ontwikkeling van externe voeding in havens,” zegt Wybcke Meier. “Momenteel kunnen schepen alleen in Hamburg en Oslo deelnemen aan walstroom. Bergen en Kiel komen er volgend jaar aan.”

De Mein Schiff 4 en Mein Schiff 5 zullen het komende jaar in een periode van zes weken worden omgebouwd. Dan wordt een schakelinstallatie geïnstalleerd en kabels neergelegd in bestaande infrastructuur op het schip. Daarnaast wordt een extra luik in de romp geconstrueerd waardoor walstroom kan worden gebruikt.

Zelfs zonder walstroomaansluiting voldoen de nieuwe schepen van TUI Cruises aan de hoogste
standaarden. Zo filteren de ingebouwde scrubbers tot 99% van de zwavelemissies.

Wil je ook cruisen met TUI? Cruises op de Mein Schiff 4 zijn beschikbaar bij:

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.