Cruisereiziger
MilieuScrubberWalstroom

Walstroom voor Mein Schiff 4 en Mein Schiff 5

Vanaf 2020 zal TUI Cruises de ontvangst van walstroom mogelijk maken voor de Mein Schiff 4 en Mein Schiff 5. Beide schepen zullen omgebouwd worden zodat zij gebruik kunnen gaan maken van havens waar walstroom wordt aangeboden. In 2020 zal de definitieve techniek aan boord zijn en kunnen zij elektriciteit vanaf de landzijde kunnen ontvangen.

“We varen vandaag al met de meest moderne en milieuvriendelijke vloot wereldwijd. Naast ons innovatieve uitlaatgasnabehandelingssysteem aan boord zijn onze schepen technisch vrijwel gereed voor walstroom. Hamburg en Kiel zijn belangrijke havens voor ons, waar we regelmatig aanmeren. Daarom zijn we erg blij dat Kiel het komende jaar walstroomaansluiting zal installeren, die we in de toekomst zullen gebruiken om de uitstoot tot vrijwel nul verminderen tijdens het aanmeren”, zegt Wybcke Meier, CEO van TUI Cruises.

Nog maar vier havens

TUI Cruises draagt bij met de walstroomaansluiting aan klimaatbescherming. “We willen aandringen op de ontwikkeling van externe voeding in havens,” zegt Wybcke Meier. “Momenteel kunnen schepen alleen in Hamburg en Oslo deelnemen aan walstroom. Bergen en Kiel komen er volgend jaar aan.”

De Mein Schiff 4 en Mein Schiff 5 zullen het komende jaar in een periode van zes weken worden omgebouwd. Dan wordt een schakelinstallatie geïnstalleerd en kabels neergelegd in bestaande infrastructuur op het schip. Daarnaast wordt een extra luik in de romp geconstrueerd waardoor walstroom kan worden gebruikt.

Zelfs zonder walstroomaansluiting voldoen de nieuwe schepen van TUI Cruises aan de hoogste
standaarden. Zo filteren de ingebouwde scrubbers tot 99% van de zwavelemissies.

Wil je ook cruisen met TUI? Cruises op de Mein Schiff 4 zijn beschikbaar bij:

TUI Cruises Captain Cruise Cruisereizen TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)