Norwegian Encore wordt zaterdag 17 augustus uitgedokt bij Meyer Werft

De Duitse scheepsbouwer Meyer Werft heeft bekendgemaakt dat het nieuwe cruiseschip van Norwegian Cruise Line, Norwegian Encore, naar alle waarschijnlijkheid op zaterdag 17 augustus 2019 het droogdok II op de scheepswerf in Papenburg zal verlaten. Het uitdokken van het laatste cruiseschip in de Breakaway Plus-klasse start rond 08:00 uur ‘s ochtends. Dit tijdstip is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Na het uitdokken zal de Norwegian Encore worden vastgelegd aan de werkkade waar o.a. de schoorsteen zal worden geplaatst. Het verblijft daar voor werkzaamheden aan de inrichting van het schip en de eerste testen aan boord tot de Eemstocht naar de Noordzee. Deze zal naar verwachting eind september plaatsvinden.

Voordat de Norwegian Encore kan aanmeren aan de werkkade moet eerst het drijvende gedeelte (machinekamer unit) van de Iona van P&O Cruises worden verplaatst naar een andere ligplaats in de haven van de scheepswerf. Nadat de Norwegian Encore is uitgedokt wordt het drijvende deel van de Iona, dat in het voorjaar van 2020 voltooid moet zijn, in het bouwdok II gemanoeuvreerd voor de verdere bouw.

Cruises op de nieuwe Norwegian Encore zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “Norwegian Encore wordt zaterdag 17 augustus uitgedokt bij Meyer Werft

 • 18 augustus 2019 om 11:07
  Permalink

  Wat vreselijk jammer dat we het uitdokken van de Norwegian Encore gemist hebben. De precieze datum van het uitdokken was ons niet bekend. Helaas. We hebben het al een aantal keren meegemaakt en het is een geweldige belevenis.
  Zou het mogelijk zijn dat we een paar dagen voordat er een schip wordt uitgedokt een berichtje krijgen? Dat zou super zijn.

  • 19 augustus 2019 om 20:23
   Permalink

   Hallo Ina, dank voor je berichtje. Wat jammer dat jullie het hebben gemist. Zodra de datum bij ons bekend was hebben wij hierover een bericht geplaatst op onze website (11 augustus). Dat zal ook in de toekomst gebeuren. Houdt onze website, nieuwsbrief en onze sociale kanalen dus goed in de gaten. Helaas is het voor ons niet mogelijk om iedereen persoonlijk te informeren. Gr, Miriam

Reacties zijn gesloten.