MSC Grandiosa sluit eerste zeetest succesvol af

Het eerste cruiseschip van MSC Cruises in de Meraviglia-Plus klasse, MSC Grandiosa, heeft met succes haar eerste zeetest afgesloten. Van 28 tot en met 31 augustus 2019 verbleef het nieuwe vlaggenschip van de Mediterraanse rederij in de Atlantische Oceaan om voor de eerste keer de systemen intensief te testen. De komende periode wordt op de Chantiers de l’Atlantique scheepswerf in het Franse Saint Nazaire de laatste hand gelegd aan het schip op 31 oktober 2019 officieel wordt opgeleverd.

De MSC Grandiosa (181.000 brutoton) wordt het meest efficiënte en milieuvriendelijke schip in de vloot. Het wordt uitgerust met twee nieuwe en belangrijke technologische innovaties, waaronder een selectief katalytisch reductiesysteem om de uitstoot van stikstofoxide met 90 procent te verminderen en om te zetten in zuiver water en stikstof. Het heeft verder een geavanceerd systeem voor de behandeling van afvalwater dat vrijwel geen gevolgen heeft voor lozingen. Dat stelt haar in staat om te opereren in delicate omgevingen zoals de Oostzee en Alaska.

Ook andere technologieën worden ingezet op de MSC Grandiosa om haar impact op het milieu verder te verminderen, waaronder een geavanceerd uitlaatgasreinigingssysteem, systemen voor het voorkomen van olielozingen uit machinekamers, een ballastwaterbehandelingssysteem en diverse energiebesparende verbeteringen zoals warmteterugwinningssystemen en LED-verlichting.

De doopceremonie van de MSC Grandiosa vindt plaats op 9 november 2019 in Hamburg, voorafgaand aan een inaugureel seizoen in de westelijke Middellandse Zee met maiden calls in thuishaven Genua, Civitavecchia, Palermo, Valletta, Barcelona en Marseille.

Wil je ook cruisen op de MSC Grandiosa?

Een cruise is al beschikbaar vanaf €599.

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!