42e Wereldhavendagen succesvol van start

Dit weekend (6, 7 en 8 september 2019) vinden in Rotterdam weer de Wereldhavendagen plaats. Rond de Erasmusbrug en in het gehele havengebied van Rotterdam zijn tal van maritieme activiteiten op en naast het water. De 42e editie van dit grootste jaarlijkse maritieme evenement in Nederland staat in het teken van het thema ‘MariTeam’. Ook cruiseliefhebbers komen in Rotterdam aan hun trekken.

– Zaterdagochtend vroeg, rond 06:00 uur, vertrekt het cruiseschip MSC Preziosa van MSC Cruises vanaf Cruise Port Rotterdam voor een 8-daagse Noord-Europese cruise met het Duitse Hamburg als eerste bestemming. Op 13 september keert het weer terug in Rotterdam.

– Cruisemaatschappij Holland America Line heeft een stand op de Wilhelminapier. Medewerkers beantwoorden tijdens de 3 dagen (10:00-18:00 uur) al je vragen over cruisen met de Holland America Line.

– Het SS Rotterdam organiseert op zaterdag (uitverkocht) en zondag (nog beschikbaar) de rondleiding Stoom & Chroom, waarbij je meer te weten komt over de techniek aan boord van het SS Rotterdam. De rondleiding van 1 uur brengt je naar de laagste dekken onder de waterlijn waar de machinekamer zich bevindt. De prijs bedraagt 8 euro. Klik hier voor meer informatie.

– Cruisereisbureau Captain Cruise heeft dit weekend een stand op de Wereldhavendagen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!