Eerste belangrijke blok Ryndam tewatergelaten in Palermo

De bouw van het volgende cruiseschip van Holland America Line in de Pinnacle klasse, de Ryndam, is in volle gang. Vorige week werd een van de eerste blokken aan de voorkant van het schip succesvol tewatergelaten op de scheepswerf van Fincantieri in Palermo. Na een officiele zegening door ‘padre’ Giovanni Cassta sneed madrina Giuseppa Catalano het touw door waardoor volgens traditie de champagnefles tegen de scheepsromp kapot werd geslagen. De Ryndam wordt naar verwachting in mei 2021 opgeleverd.

De eerste sectie die 82 meter lang en 35 meter breed is en 4.400 ton weegt zal op korte termijn vanuit Palermo naar Marghera worden gebracht. In de tussentijd wordt op de scheepswerf in Marghera ook gewerkt aan andere secties die later dit jaar zullen worden samengevoegd. De volgende belangrijke mijlpaal in de bouw van de 2.668 passagiers tellende Ryndam wordt de kiellegging als het eerste blok van het schip in het droogdok wordt geplaatst. Daarna zullen er wekelijks blokken worden toegevoegd totdat de staalconstructie is voltooid (juli 2020) en het dok kan worden gevuld met water.

‘Dit is Ryndam’s eerste belangrijke mijlpaal sinds het snijden van het eerste stuk staal. Het is zo opwindend om al een groot gedeelte van het schip te zien en dan ook al in het water. Als je ziet hoe een schip stuk voor stuk tot stand komt bouwt dat de spanning op. Binnenkort zullen we de inaugurele routes van de Ryndam-cruises in de zomer van 2021 aankondigen. Net als de zusterschepen Koningsdam en Nieuw Statendam zal de Ryndam een waar meesterwerk zijn’, aldus president van Holland America Line Orlando Ashford.

Als derde in de serie zal de Ryndam beschikken over succesvolle Pinnacle klasse voorzieningen en innovaties, waaronder het 270-graden surroundscherm World Stage, Rudi’s Sel de Mer, Grand Dutch Café, Lincoln Center Stage, BB King’s Blues Club en de Rolling Stone Rock Room.

Foto’s: Holland America Line

Holland America Line cruises zijn verkrijgbaar bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDock C CruisepartnersDreamlinesHCCKrasStipTUIZeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.