HANSEATIC inspiration in Hamburg gedoopt door Laura Dekker

Vrijdagavond heeft Laura Dekker in de haven van Hamburg de HANSEATIC inspiration, de tweede van drie nieuwe Hapag-Lloyd Cruises’ expeditieschepen, gedoopt. De Nederlandse solozeilster liet het mechanisme los voor de traditionele champagnefles vanaf een ponton op het water. Ongeveer 230 genodigden waren getuige van de naamceremonie van het tweetalige schip in zodiaces vanaf de rivier de Elbe.

De HANSEATIC inspiration werd omgevormd tot een ceremonieel podium toen elf krachtige projectoren een twaalf minuten durende multimediashow aan de buitenkant van het schip toonden die het publiek meenam op een virtuele cruise door de bestemmingen die de expedities zullen bezoeken. Wetenschapsjournalist Ranga Yogeshwar fungeerde op de feestelijke avond als ceremoniemeester.

‘Het dopen van de HANSEATIC inspiration in een prachtig avonddecor in de haven van Hamburg was voor mij een heel speciaal moment. Ik weet zeker dat dit expeditieschip haar naam meer dan waarmaakt en haar gasten meeneemt op vele inspirerende cruises om hen de wonderen van de natuur van dichtbij te laten zien’, aldus Laura Dekker.

Kapitein Ulf Wolter en zijn bemanning vertrekken zaterdag uit Hamburg en komen maandag in Antwerpen aan. Daar begint de HANSEATIC inspiration op dezelfde dag aan haar eerste reis. De 15-daagse route van het 139 meter lange en 22 meter brede schip naar Tenerife doet o.a. La Coruna, Casablanca en Madeira aan. Aan boord bevinden zich 230 gasten die 5-sterren service zullen krijgen van 175 bemanningsleden.

Wil jij cruisen op de nieuwe HANSEATIC inspiration? Vraag een gratis offerte aan bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel TUI Travel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!