Costa Cruises legt meer focus op Middellandse Zee

Costa Cruises zal vanaf 2020 meer cruises in de Middellandse Zee aanbieden. Met de komst van de Costa Smeralda (2019) en Costa Toscana maakt Costa Cruises de vloot bovendien duurzamer doordat beide schepen op LNG varen. Momenteel ’s werelds duurzaamste fossiele brandstof die de schepen op zee en in de haven gebruiken. Costa Smeralda zal in het westelijk deel van de Middellandse Zee 1-weekse cruises maken vanaf december.

Cagliari en Palermo

Tijdens de zomer 2020 brengt de Costa Smeralda een bezoek aan Cagliari op het eiland Sardinië. Deze 1-weekse route omvat verder Savona, Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca en Civitavecchia. In het winterseizoen van 2020/21 vaart de Costa Smeralda vanaf 1 oktober in plaats van Cagliari naar Palermo op Sicilië. De route blijft verder hetzelfde.  Ook de Costa Diadema zal Palermo gaan bezoeken en wel in het zomerseizoen van 2020.  De Costa Fortuna doet dit in het winterseizoen. In totaal kan Palermo zich verheugen op 77 bezoeken van Costa schepen.

Terug naar Turkije en Israël

In de winter van 2020/2021 gaat de Costa Fortuna voor het eerst weer varen naar Turkije en Israël, tijdens diverse 14-daagse cruises. Daarbij bezoek je op de eerste route op 6 december 2020 en 7 februari 2021 vanuit Savona onder andere Izmir en een tweedaags bezoek aan Istanbul.  De tweede route met vertrek op 10 januari en 7 maart 2021 gaat via onder andere Kreta naar Haifa (2 dagen) en Kusadasi.

De Costa Firenze wordt eerder naar Azië gebracht. Vanwege de grote vraag op de Aziatische markt, zal het schip direct na haar oplevering op 30 september 2020 naar Azië varen. Haar oorspronkelijke cruises in Frankrijk en Spanje in oktober 2020 zullen niet langer beschikbaar zijn.  De rederij zal voor de Costa Victoria en Costa Luminosa nieuwe plannen maken voor het winterseizoen 2020/2021. Deze worden op een later tijdstip bekend gemaakt. Gasten die al boekingen hebben gemaakt, worden benaderd en krijgen als compensatie 10% korting op hun volgende cruise.

Ook zin in een Costa Cruise? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.