Cruisereiziger
BouwLNGMilieuMuntceremonieNieuwe cruiseschepen

AIDA Cruises onthult naam 2e LNG schip

Vandaag op dinsdag 15 oktober 2019 werd bij het plaatsen van het eerste bouwblok, de naam onthuld van het nieuwe LNG schip voor AIDA Cruises. Op de Neptun Werft in Rostock werd bekendgemaakt dat het schip AIDAcosma zal gaan heten. Twee trainees van beide bedrijven legden de traditionele geluksmunt in het bouwblok, de eerste van 90. Uiteraard waren tal van genodigden bij deze mijlpaal aanwezig.

AIDA-president Felix Eichhorn: “Met AIDAcosma zetten we onze duurzame groei consequent voort. De kiellegging van ons tweede LNG-aangedreven cruiseschip hier in Rostock is ook een uitdrukking van de economische en innovatieve kracht van ons bedrijf in Rostock en in heel Noord-Duitsland”.

In 2018 droeg AIDA Cruises meer dan 1,6 miljard euro bij aan de economische groei van Noord-Duitsland. De economische prestaties van het bedrijf  in Rostock (exclusief scheepsbouw) bedroegen ongeveer 160 miljoen euro volgens een studie uitgevoerd door Deloitte & Touche in samenwerking met de universiteiten van Hamburg en Genua. “AIDA staat voor ongeveer 8.200 directe en indirecte banen bij onze leveranciers hier in het noorden. Met onze investeringen in de ontwikkeling en het gebruik van duurzame technologieën bieden we belangrijke impulsen voor onderzoeks- en wetenschapsclusters in heel Duitsland,” voegde Felix Eichhorn eraan toe.

Nieuwe faciliteiten

De AIDAcosma lijkt in veel opzichten op haar zusje AIDAnova die in 2018 in de vaart kwam. Het nieuwe schip biedt 20 dekken met 2600 hutten. Nieuw zijn een Fun Park voor de kinderen met een kinderzwembad en glijbanen. AIDA ontwierp verbeteringen op het zwembaddek en er zal een infinity zwembad gebouwd gaan worden. Voor alle gasten zal er meer dekruimte in de zon zijn op één van de drie buitendekken. De AIDAcosma zal 17 restaurants en 23 bars hebben. Het nieuwe The Beach House Restaurant zal lichte gerechten aanbieden. Italiaans specialiteitenrestaurant Mamma Mia heeft verse pasta en Italiaanse gerechten op de kaart.

Routes AIDAcosma

De AIDAcosma zal in haar eerste seizoen cruises gaan maken van uit Kiel naar de Noorse Fjorden en de Baltische Staten in de zomer van 2021. Vanaf mei tot oktober vaart het schip twee routes naar de Noorse Fjorden. De Baltische Staten routes kent overnachtingen in St. Petersburg, Tallinn of Helsinki, afhankelijk van de route. Boekingen zijn vanaf 21 november 2019 mogelijk. Het is nog niet bekend of er korte kennismakingscruises worden aangeboden.

Vraag een offerte voor je AIDA Cruise aan bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)