Kusadasi

Aanlegplaats

De schepen leggen aan nabij het centrum van de stad Kusadasi aan een moderne cruiseterminal waar een klein winkelcentrum is gevestigd. Je gaat hier eerst verplicht doorheen naar buiten de cruiseterminal.

Afstand naar stad

Slechts de straat oversteken en dan bevind je je al snel in de gezellige winkelstraten van de stad Kusadasi. Met een taxi kan je gemakkelijk naar de stranden die iets verderop liggen, zoals Lady’s Beach. (voor een paar euro)

Bezienswaardigheden/excursies

Kusadasi heeft een uitgebreid centrum/bazaar met veel toeristische winkels. Een stukje verderop ligt de winkelstraat waar de lokale inwoners hun inkopen doen.

De belangrijkste reden als cruisemaatschappij om Kusadasi te bezoeken is de nabijheid van de oude stad Efeze. De omgeving rond Efeze is het belangrijkste archeologische gebied van Turkije, en een van de grootste opgravingen uit de Griekse oudheid. De opgravingen zijn moeilijk met het openbaar vervoer te bereiken. Een taxi nemen of een excursie boeken zijn de beste opties. Zorg wel dat je een gids bij je hebt in Efeze, die kan de juiste historische informatie verschaffen om het meest uit het bezoek te halen.

Ook het huis van Maria is een bestemming die excursies aandoen. Het huis is herbouwd, en is tegenwoordig een bedevaartplaats voor christenen en moslims. Het huis ligt op ca. 7 km van Selcuk en nabij Efeze.

Efeze

Bij excursies worden er vaak stops aangeboden bij traditionele tapijtknoperijen waar men met veel grandeur tapijten probeert te verkopen.

Bekijk welke cruises naar Kusadasi gaan:

Heb je vragen over deze bestemming? Laat je reactie hieronder achter of mail naar info@cruisereiziger.nl

Lees wat Cruisereiziger zelf in Kusadasi heeft beleefd in de Blog: Nieuw Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​