Kusadasi

Cruiseterminal Kusadasi - Oosterdam
Cruiseterminal Kusadasi – Oosterdam

Aanlegplaats

De schepen leggen aan nabij het centrum van de stad Kusadasi aan een moderne cruiseterminal waar een klein winkelcentrum is gevestigd.

Afstand naar stad

Slechts de straat oversteken en dan bevind je je al snel in de gezellige winkelstraten van de stad Kusadasi. Met een taxi kan je gemakkelijk naar de stranden die iets verderop liggen, zoals Lady’s Beach.

Bezienswaardigheden/excursies

De belangrijkste reden als cruisemaatschappij om Kusadasi te bezoeken is de nabijheid van de oude stad Efeze. de omgeving rond Efeze is het belangrijkste archeologische gebied van Turkije, en een van de grootste opgravingen uit de Griekse oudheid. De opgravingen zijn moeilijk met het openbaar vervoer te bereiken. Een taxi nemen of een excursie boeken zijn de beste opties. Zorg wel dat je een gids bij je hebt in Efeze, die kan de juiste historische informatie verschaffen om het meest uit het bezoek te halen. Ook het huis van Maria is een bestemming die excursies aandoen. Het huis is herbouwd, en is tegenwoordig een bedevaartplaats voor christenen en moslims. Het huis ligt op ca. 7 km van Selcuk en nabij Efeze.

Efeze
Efeze

Bij excursies worden er vaak stops aangeboden bij traditionele tapijtknoperijen waar men met veel grandeur tapijten probeert te verkopen.

Heb je vragen over deze bestemming? Laat je reactie hieronder achter of mail naar info@cruisereiziger.nl

Lees wat Cruisereiziger zelf in Kusadasi heeft beleefd in de Blog: Nieuw Amsterdam

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *