TUI Cruises wil in 2023 hele vloot op walstroom in Duitse havens

De Duitse bondsregering gaat de komende jaren ervoor zorgen dat meer Duitse havens walstroom gaan aanbieden. TUI Cruises zorgt ervoor dat in 2023 al haar schepen walstroom kunnen afnemen wanneer zij in een Duitse haven liggen. Het gaat dan met name om de cruisehavens van Kiel, Warnemünde en Hamburg.
“Wij begroeten dit initiatief van harte, om cruises nog schoner te maken,”, aldus Wybcke Meier, directeur van TUI Cruises. “We varen nu al met de jongste en milieuvriendelijkste vloot wereldwijd. Naast onze innovatieve uitlaatreinigingssystemen willen we de emissies tijdens het verblijf in een Duitse haven graag naar 0% brengen.”
Op zes van de zeven TUI Cruises schepen zijn bovendien scrubbers aangebracht die ervoor zorgen dat 99% van de zwaveluitstoot en 60% van de overige partikels gefilterd worden. De Mein Schiff 4 en Mein Schiff 5 zullen vanaf 2020 walstroom kunnen afnemen. In 2023 zijn de andere schepen ook aangepast.

Heb je interesse in deze rederij? Vraag eens een offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “TUI Cruises wil in 2023 hele vloot op walstroom in Duitse havens

  • 1 november 2019 om 15:53
    Permalink

    EINDELIJK, EINDELIJK denkt men in de Cruise sector eens beter na over het milieu. Wij zeuren over fijnstof, de uitstoot van het wegverkeer en vliegtuigmotoren en het stimuleren van het reizen per trein, maar de tientallen cruise schepen in de wereld zijn ronduit irritante en vervuilende varende vervuilers waar men amper aandacht aan schenkt ! Menigeen klaagt terecht over de milieuhinder van deze varende pretparken, want schepen noem ik het zeker in esthetisch opzicht vanwege het blokkendozen uiterlijk al NIET eens meer (!) en dat men nog te vaak praat over de “mooie” kanten van het cruisen tijdens al die beurzen en presentaties, dat de keerzijde vergeten wordt. Ook de logistieke kanten, afvalproductie, arbeidsomstandigheden zijn niet altijd positief te beoordelen. Als men écht milieu vriendelijk wilt zijn zorg dan ook dat de aan- en afvoer milieu vriendelijk is door, indien er op te terminals met bussen gereden wordt, deze met elektrische bussen zijn, walstroom opgewekt met groene stroom, verminderen en elimineren van de uitlaatgassen en verpakkingsmaterialen aan boord, gebruik van milieuvriendelijke brandstof, verminderen van de afval stromen enzovoorts. TUI, met wie ik enkele vluchten naar Aruba en Curaçao heb gemaakt, heeft een “Glimlach” als logo op de staart van hun vliegtuigen en schoorsteen, zorg er dan óók voor dat het milieu ook met een “glimlach” profiteert van bovenstaande maatregelen EN dat andere rederijen zoals de Holland America Line, NCL, Costa enzovoort dit zelfde voorbeeld volgen ! Goed voorbeeld doet goed volgen en als er één schaap over de dam is volgen er hopelijk meer ! Geef in Nederland mensen die vertrekken vanaf Amsterdam of Rotterdam een gratis OVkaart om naar het cruiseschip te gaan, zodat de cruise vanaf het begin ook milieu vriendelijk begint en men niet met de auto hoeft te reizen om maar eens iets te noemen. Een goed en schoon milieu is in het belang van elke Aardbewoner !

Reacties zijn gesloten.