MSC Cruises viert vandaag belangrijke mijlpaal

MSC Cruises heeft vandaag de MSC Grandiosa in ontvangst genomen van Chantiers de l’Atlantique in St. Nazaire, Frankrijk. De uitreiking van het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises en een van de meest milieuvriendelijke schepen op zee vond plaats in aanwezigheid van Gianluigi Aponte, eigenaar van de MSC Group.

Eerder in de ochtend vond tevens een belangrijk mijlpaalevenement plaats met het traditioneel snijden van het eerste staal en de naamgeving van het eerste schip uit de Worldclass, MSC Europa, door Pierfrancesco Vago, MSC Cruises’ voorzitter. MSC Europa is het eerste van de vijf bestelde cruiseschepen met vloeibaar aardgas (LNG) en het eerste LNG-schip dat in Frankrijk wordt gebouwd. De evenementen vormden een nieuwe belangrijke stap voorwaarts in MSC Cruises lange termijn verbintenis voor milieubeheer zowel op zee als aan wal.

 

Voetafdruk

Pierfrancesco Vago, voorzitter van MSC Cruises: “MSC Cruises heeft zich, sinds haar oprichting, toegewijd aan milieubewustzijn en manieren om onze ecologische voetafdruk zowel op zee als aan wal te minimaliseren en continu te verminderen met behulp van innovatieve, toonaangevende en effectieve technologieën in onze hele vloot. Met elk nieuw schip leggen we de lat voor milieuprestaties hoger en ons uiteindelijke doel is nul emissies. MSC Grandiosa brengt ons nog een belangrijke stap vooruit in die ambitie.”

Vago voegde toe: “Onze reis als het gaat om milieubescherming, zowel op zee als in de havens waar wij komen, stopt hier niet. Met elk nieuw schip zullen we telkens de grenzen van innovatie verleggen op het gebied van milieutechnologie. We zullen onze R & D-investeringen specifiek richten op het versnellen van de ontwikkeling van geavanceerde oplossingen en technologieën van de toekomstige schepen – van meer alternatieve brandstoffen, beschikbaarheid van walstroom, batterijen, brandstofcellen en nog veel meer. Dit alles terwijl we onze bestaande vloot, een van de modernste op zee, retrofit en upgraden met de nieuwste en beste beschikbare technologieën om onze vlootprestaties continu te verbeteren. ”

MSC Grandiosa is het meest geavanceerde schip op zee van MSC Cruises tot nu toe en getuigt van de langdurige inzet van het bedrijf om de zeeën te beschermen en de gemeenschappen die het raakt te respecteren. Het schip is zeer uitgerust met geavanceerde geavanceerde technologieën die zijn ontworpen om steeds schonere luchtemissies en verbeterde algehele milieuprestaties te garanderen, zowel op zee als aan wal.

Miriam zal vanaf zaterdag verslag doen vanaf de MSC Grandiosa. Volg haar op de website en social mediakanalen Instagram, Twitter en Facebook.

Wil je ook cruisen op de MSC Grandiosa?

Een cruise is al beschikbaar vanaf €599 bij

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store


 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “MSC Cruises viert vandaag belangrijke mijlpaal

 • 31 oktober 2019 om 17:12
  Permalink

  Wij zijn net terug van cruise in de caribien met msc seaside. Wij willen volgend jaar naar bv Noorwegen Zweden en omgeving. Maar dat blijkt nog al een probleem.
  Onze eerste cruise geweest dus nu al helemaal enthousiast voor vervolg.
  Kan u helpen.

  Jan

 • 31 oktober 2019 om 21:49
  Permalink

  Hallo Jan, Leuk om te lezen dat jullie ook besmet zijn geraakt met het cruisevirus. 🙂 We sturen je nog een e-mail naar aanleiding van je vraag. Gr, Miriam

Reacties zijn gesloten.