Nieuw World Class schip zal MSC Europa heten

MSC Cruises heeft vandaag bekend gemaakt dat het eerste World Klasse schip ‘MSC Europa’ zal gaan heten. Dit nieuwe schip staat in de planning voor oplevering in 2022. De eerste van in totaal vier World klasse schepen zal een capaciteit van 2.760 hutten hebben en een maximale bezetting van 6.850 gasten, de hoogste passagierscapaciteit in de wereldwijde cruisevloot. De schepen, die in 2022, 2024, 2025 en 2026 worden geleverd, hebben een lengte van 330 meter en zijn 47 meter breed. MSC Europa is het eerste van de vijf bestelde cruiseschepen met vloeibaar aardgas (LNG) en het eerste LNG-schip dat in Frankrijk wordt gebouwd.

De ‘futuristische’ Y-vormstructuur van de wereldklasse zorgt voor een panoramisch uitzicht op zee en de G-boog van de schepen (verticaal gepositioneerd in een hoek van 90 graden) is ontworpen om de stabiliteit, hydro-dynamiek en het comfort van de gasten te verbeteren. Andere innovaties zijn onder meer gezinsvriendelijke zones en een panoramische achterkant.

Het nieuws werd bekend tijdens het snijden van het eerste staal voor dit schip bij de scheepswerf Chantiers L’Atlantique in Saint Nazaire.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)