Nieuw World Class schip zal MSC Europa heten

MSC Cruises heeft vandaag bekend gemaakt dat het eerste World Klasse schip ‘MSC Europa’ zal gaan heten. Dit nieuwe schip staat in de planning voor oplevering in 2022. De eerste van in totaal vier World klasse schepen zal een capaciteit van 2.760 hutten hebben en een maximale bezetting van 6.850 gasten, de hoogste passagierscapaciteit in de wereldwijde cruisevloot. De schepen, die in 2022, 2024, 2025 en 2026 worden geleverd hebben een lengte van 330 meter en zijn 47 meter breed. MSC Europa is het eerste van de vijf bestelde cruiseschepen met vloeibaar aardgas (LNG) en het eerste LNG-schip dat in Frankrijk wordt gebouwd.

De ‘futuristische’ Y-vormstructuur van de wereldklasse zorgt voor een panoramisch uitzicht op zee en de G-boog van de schepen (verticaal gepositioneerd in een hoek van 90 graden) is ontworpen om de stabiliteit, hydro-dynamiek en het comfort van de gasten te verbeteren. Andere innovaties zijn onder meer gezinsvriendelijke zones en een panoramische achterkant.

Het nieuws werd bekend tijdens het snijden van het eerste staal voor dit schip bij de scheepswerf Chantiers L’Atlantique in Saint Nazaire.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.