Heropening kade in Savona voor Costa Cruises

Costa Cruises en de havenautoriteiten in Savona, de West Ligurian Sea Port Authority, hebben een de cruiseterminal en de bijbehorende kade heropend. Het gaat om de Calata delle Vele en de Palocrociere Terminal 1. Na een intensieve renovatie van €17 miljoen kan de kade nu langere schepen ontvangen. De waterdiepte is ook aangepakt.

Costa Cruises heeft rond de €5 miljoen geïnvesteerd in het aanpassen van de cruiseterminal. Tijdens de renovatie is de ruimte voor de veiligheidschecks vergroot. Daarnaast is een gedeelte van het terras overdekt met een glazen dak en zijn er twee nieuwe gangways gebouwd.

“Alle werkzaamheden aan de terminal en kade zijn in feite uitgevoerd voor de komst van de Costa Smeralda, ons nieuwste LNG schip,” aldus Neil Palomba, directeur van Costa Cruises. De Costa Smeralda komt vanaf 21 december 2019 elke zaterdag in Savona.

LNG voor Costa Smeralda

Van alle fossiele brandstoffen is LNG de zuiverste, met een lagere impact op het milieu. Met LNG wordt de uitstoot van zwaveldioxide praktisch tot nul herleid, alsook de emissie van fijnstof.

Costa Smeralda wordt een ambassadeur voor het beste wat Italië te bieden heeft. Alle dekken en publieke ruimtes zijn gebaseerd op iconische Italiaanse plaatsen. Samen met bekende partners en merken zal de passagier kunnen genieten van lekker Italiaans eten en fijne wijnen, met respect voor de tradities.

Het schip zal over elf restaurants beschikken, waarvan eentje voor gezinnen, 19 bars, een spa met 16 behandelingskamers, een waterpark met glijbanen, vier zwembaden, en een ruimte waar kinderen kunnen rondhangen en vriendjes maken. Heel bijzonder is het CoDe museum op de Costa Smeralda. CoDe staat voor Costa Design Museum, waar het beste van het Italiaans design permanent zal geëxposeerd worden.

Wil je ook vanuit Savona vertrekken met de nieuwe Costa Smeralda? Kijk voor een offerte bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravelstore

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)