Twee MSC-schepen worden drijvend hotel tijdens WK Voetbal in Qatar

MSC Cruises en de autoriteiten van Qatar zijn tot een overeenkomst gekomen voor het charteren van twee cruiseschepen die tijdens het WK Voetbal in 2022 (21 november tot en met 18 december) zullen gaan fungeren als drijvende hotels voor fans. De MSC Europa en MSC Poesia bieden gezamenlijk een capaciteit van 4.000 hutten voor het evenement. De MSC Europa is op dit moment in aanbouw in Frankrijk en wordt in 2022 het eerste schip in de World klasse. Het wordt ook het eerste MSC-schip dat volledig op LNG zal opereren.

Beide schepen zullen komen te liggen in de haven van Doha met uitzicht op West Bay. De haven van Doha is de afgelopen periode doorontwikkeld waardoor het inmiddels gereed is om meerdere grote cruiseschepen te ontvangen. Via shuttlebussen zullen fans van de cruiseschepen worden gebracht naar het lokale openbare vervoer zoals de Doha Metro. Daarvandaan kan er worden gereisd naar de stadions, fanzones en lokale attracties.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!