Twee MSC-schepen worden drijvend hotel tijdens WK Voetbal in Qatar

MSC Cruises en de autoriteiten van Qatar zijn tot een overeenkomst gekomen voor het charteren van twee cruiseschepen die tijdens het WK Voetbal in 2022 (21 november tot en met 18 december) zullen gaan fungeren als drijvende hotels voor fans. De MSC Europa en MSC Poesia bieden gezamenlijk een capaciteit van 4.000 hutten voor het evenement. De MSC Europa is op dit moment in aanbouw in Frankrijk en wordt in 2022 het eerste schip in de World klasse. Het wordt ook het eerste MSC-schip dat volledig op LNG zal opereren.

Beide schepen zullen komen te liggen in de haven van Doha met uitzicht op West Bay. De haven van Doha is de afgelopen periode doorontwikkeld waardoor het inmiddels gereed is om meerdere grote cruiseschepen te ontvangen. Via shuttlebussen zullen fans van de cruiseschepen worden gebracht naar het lokale openbare vervoer zoals de Doha Metro. Daarvandaan kan er worden gereisd naar de stadions, fanzones en lokale attracties.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.