Carnival onthult details over achtbaan op Mardi Gras

Carnival Cruise Line onthulde vandaag meer details over BOLT, de eerste achtbaan op zee op de nieuwe Mardi Gras. Ook maakte de rederij meer bekend over de Ultimate Playground, een uitgestrekt openluchtrecreatiegebied op het schip.

De aankondiging werd gedaan op de jaarlijkse Internationale Vereniging van Pretparken en Attracties (IAAPA) conferentie in Orlando door Carnival Cruise Line President Christine Duffy, die werd vergezeld door Chief Fun Officer Shaquille O’Neal van de rederij. Carnival werkt samen met het Duitse achtbanenbedrijf Maurer Rides. Duffy onthulde dat de volledig elektrische, op motoren geïnspireerde voertuigen van BOLT zullen worden versierd met metallic rode en blauwe strepen en een opvallende gele bliksemschicht. Het voertuig zal ook beschikken over een digitale snelheidsmeter en luidsprekers met geluidseffecten.  Fotocamera’s staan langs de 800-voet lange baan, evenals in het voertuig zelf, waardoor rijders een unieke fotoherinnering krijgen na afloop.

“Of gasten nu een adrenalinestoot willen krijgen of het rustig aan willen doen en willen genieten van het adembenemende uitzicht, BOLT heeft het allemaal,” zei Duffy. “Door de meest getalenteerde ontwerpers, technici en professionals in de branche te combineren, hebben we FUN naar een heel nieuw niveau gebracht met deze geweldige ervaring aan boord die ook een echte game-changer is in onze branche.” Gasten kiezen hun eigen snelheid, zodat geen twee ritten ooit hetzelfde zullen zijn. Ze hebben een 360 ​​graden uitzicht en racen 57 meter boven de zee racen met dieptes en haarspeldbochten, waarbij je een snelheid kan bereiken tot ca. 65 km per uur.

Ultimate Playground

BOLT staat centraal in de Ultimate Playground, een van de zes themazones van Mardi Gras, verspreid over de dekken 18-20. Dit is de thuisbasis van het grootste waterpark WaterWorks in de vloot van Carnaval met drie unieke race glijbanen ontworpen voor plezier voor alle leeftijden.

Blue Lightning biedt 95 meter high-speed wendingen en bochten, terwijl de 69 meter lange Orange Thunder gasten naar een wilde splash zone toe leidt. Terug op veler verzoek is de Twister-glijbaan van 80 meter. Andere attracties zijn onder meer een splash-tastic zone alleen voor kinderen met een 150 liter PowerDrencher kiepbak en tal van waterspeelgoed.

Het uitgebreide SportSquare recreatiecomplex beschikt over een 182 meter lang hangend touwparcours – de langste in de vloot – een negen-holes midgetgolfbaan, een joggingbaan, outdoor fitnessapparatuur en een basketbalveld. Verdere details over de themazones van Mardi Gras worden de komende maanden bekendgemaakt.

Mardi Gras

De Mardi Gras is momenteel in aanbouw op de Meyer Turku-scheepswerf in Turku, Finland. Als eerste LNG schip voor Carnival Cruise Line, zal ze ook het eerste schip gaan worden dat op LNG gaat varen in het Caribisch gebied. Op 31 augustus 2020 komt de Mardi Gras in de vaart waarna ze niet veel later naar Amerika gaat. Het hele jaar door zal de Mardi Gras vanuit Port Canaveral 7-daagse Caribische cruises maken (vanaf oktober 2020).

Begin september 2020 zal de Mardi Gras ook Rotterdam aandoen. De havenstad is één van de stops tijdens de 9-daagse maiden voyage. De eerste officiële reis begint op 31 augustus in Kopenhagen en eindigt op 9 september 2020 in Southampton. Naast Rotterdam worden ook Kiel, Gothenburg, Oslo, Zeebrugge en Le Havre aangedaan.

Ook zin in een achtbaan op zee? Vraag een offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)