Meer excursies voor gasten met beperkte mobiliteit bij MSC Cruises

MSC Cruises heeft aangekondigd dat de rederij haar excursieprogramma voor mindervaliden gaat uitbreiden naar 9 nieuwe Europese havens komende winter en het zomerseizoen in 2020. De excursies voor gasten met beperkte mobiliteit zijn reeds beschikbaar op 11 bestemmingen in het Caribisch gebied. De georganiseerde uitstapjes zijn volledig afgestemd d.w.z. vlak, toegankelijk voor rolstoelen en beslaan alleen korte afstanden.

Nieuwe havens voor deze winter zijn Genua, Civitavecchia (Rome) en Messina in Italie, Valletta op Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk voor de MSC Grandiosa en MSC Opera. Volgend jaar zomer introduceert MSC Cruises nog 3 bestemmingen waaronder Napels in Italie, Palma de Mallorca en Valencia in Spanje voor de MSC Grandiosa, MSC Divina, MSC Fantasia, MSC Lirica en MSC Seaview.

In Napels kunnen gasten een halve dag genieten van de oude Romeinse stad Pompeii en historische bezienswaardigheden bezichtigen zoals Piazza del Plebiscito en het Koninklijk Paleis. Hoogtepunten in Malta zijn een mooie rit naar de oude stad Valletta en een rondleiding door de voormalige hoofdstad Mdina. In Marseille staan touristische trekpleisters op het programma waaronder de oude haven en toegankelijke delen van het 17-eeuwse Fort Saint-Jean.

Het speciale programma is reeds beschikbaar op populaire plekken in de Caribbean zoals Cozumel (Mexico), George Town (Kaaimaneilanden); Montego Bay en Ocho Rios ( Jamaica); Nassau (Bahamas), San Juan (Puerto Rico), Philipsburg (St. Maarten), Charlotte Amalie (St. Thomas), King’s Wharf (Bermuda), Roseau (Dominica) en Basseterre (Saint Kitts en Nevis).

Cruises van MSC Cruises zijn boekbaar bij:

MSC Cruises

 

Hoe is het cruisen bij MSC Cruises? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!