AIDAmira gedoopt maar eerste cruise geannuleerd

Zaterdagavond verwelkomde AIDA Cruises het cruiseschip AIDAmira, het vierde Selection klasse schip, in haar vloot. Model en TV-presentatrice Fraziska Knuppe doopte, met kapitein Manuel Pannzek aan haar zijde, met succes de AIDAmira in Palma de Mallorca. Een vuurwerk boven de Mallorcaanse haven, die ongeveeer 20 minuten duurde, opende het doopfeest. De 1.000 passagiers aan boord werden door de Duitse zanger Johannes Oerding getrakteerd op een concert met zijn beste hits.

Een ander hoogtepunt van de doopavond op de AIDAmira was het liefdadigheidsevenement voor AIDA Cruise & Help, dat werd gepresenteerd door Mary Amiri. Via een veilig werd 78.500 euro verzameld voor het goede doel. Er kon o.a. worden geboden op een originele Rizzi, exclusieve ervaringen met diverse sterren aan boord, zoals een tour met sterrenchef Stefan Marquard evenals een fles champagne gesigneerd door de hoofdpersonen van de avond.

‘Ik wil graag al onze gasten en partners bedanken die ons hebben geholpen met ons project, de bouw van scholen in ontwikkelingslanden en opkomende landen’, aldus Felix Eichhorn. De opbrengst gaat naar een school die in Namibie wordt gebouwd. Dit is al het zevende schoolproject gebouwd door AIDA Cruise & Help in samenwerking met de Reiner Meutsch Foundation.

Ondanks de succesvolle doop gaat nog niet alles volgens een leien dakje op de AIDAmira. AIDA Cruises heeft op het allerlaatste moment de eerste 4-daagse reis moeten annuleren omdat de renovatiewerkzaamheden aan het schip niet volledig voltooid zijn op de scheepswerf in Genua. Vooral de buitenverblijven zijn door het noodweer de afgelopen weken in de Italiaanse stad niet gereed. Annulering was noodzakelijk om de eerstvolgende cruise naar Kaapstad niet in gevaar te brengen.

Alle aanwezige gasten kunnen wel tot het einde van geannuleerde cruise aan boord blijven. Ze krijgen daarnaast hun volledige reissom terug. Ook de vluchten worden terugbetaald.

Cruises met de AIDAmira van AIDA Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravelstore

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!